Flere resulteter finnes under oppskriften
1 renset og flådd lake, ca 1 1 ½ kg
15 hvitløksfedd
50 g smør
1 liten bunt persille
3 laurbærblad
1 kvast timian
½ dl rødvinseddik
salt
pepper
2 dl kremfløte
Gni den rensede laken inn med salt og pepper. Rens hvitløken, men la det ytterste tynne skallet være på.
Fyll buken på laken med hvitløk, persille, timian, laurbærblad og halvparten av smøret.
Legg fisken med buken ned, i en ildfast form som passer mest mulig til størrelsen på fisken. Legg resten av smøret på toppen, og stek fisken i ca 10 minutter ved 210 C. Øs over fisken et par ganger under steketiden. Etter 10 minutter tilsettes eddiken. Stek 10 minutter til. Fortsett øsingen. Når fisken har fått en lys stekefarge og du kan løsne den fra ryggbeinet, er den ferdig.
Sil sjyen over i en kjele, og tilsett fløten. La dette koke inn til sausen er passe tykk. Smak til med salt og pepper. Legg fisken over på et serveringsfat.
Ta ut hvitløksfeddene, rens dem ferdig og legg dem på fatet som garnityr, sammen med persille. Server med kokte poteter.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter