Flere resulteter finnes under oppskriften
4 porsjonsstykker utvannet klippfisk
2 ss olivenolje
2 hele hvitløk
Tomatcoulis:
8 modne tomater
1 dl olivenolje
2 ss ketchup
1 ts rødvinseddik
1 ts sukker
1 dl vann
nykvernet svart pepper
salt
Skjær et lite kryss i tomatene. Dypp dem i kokende vann i 10 sekunder. Ha dem opp og avkjøl dem før du piller av skinnet. Del dem i fire, ta ut steinene og grovhakk tomatkjøttet.
Ha tomat, olje, ketchup, sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og kjør det glatt med en stavmikser. Kok dette til det tykner. Smak til for eventuelt salt.
Del hvitløkene i fedd med skall. Ha feddene i en kjele med kaldt vann, kok opp og la det koke 1 minutt. Gjenta denne prosessen med utskifting av vann til sammen seks ganger. Nå har hvitløken blitt forandret til en mildere grønnsak.
Tørk av klippfisken og hvitløkene med et kjøkkenhåndkle. Sett en jernpanne på sterk varme og ha i olje. Legg fisken i med den hvite siden ned og hvitløkfeddene rundt, og stek den gyllen i ca 5 minutter, avhengig av tykkelsen. Vend litt på feddene underveis slik at de blir jevnt stekt. Snu fisken og stek videre på den andre siden i ca 1 minutt til, til det pipler litt saft gjennom den gylne siden.
Ha tomatsausen i bunnen av varme tallerkener og legg klippfisken og hvitløken på.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter