Flere resulteter finnes under oppskriften
2 red snapper, ca 800 g
1 ss olje til steking
1 ts kajennepepper
4 ss østerssaus fra flaske
Østersvinaigrette:
4 østers
2 lime
1 dl olivenolje
nykvernet svart pepper
Åpne østersene. Ta ut skjellmaten, grovhakk den og ha alt i en liten bolle. Press saften av limen over. Slå over oljen. Kvern rikelig med pepper på. Rør lett sammen og sett i kjøleskapet.
Bruk et kjøkkenhåndkle til å holde snapperen med et fast grep i halen, og skrap skjellene rundt hele fisken nøye av med baksiden av en kniv. Skjær tre snitt i hver side av fiskene. Del limen i to og skjær tynne skiver av halvdelene. Stikk en limeskive godt ned i hvert av snittene. Dytt litt aluminiumsfolie i magen på snapperne og plasser dem stående med buken ned på en langpanne. Pensle dem med olje og dryss på litt kajennepepper. Stek dem i ovn på 250 C i 10 minutter.
Ta ut langpannen. Pensle snapperne med østerssaus på begge sider. Stek dem videre i 10 minutter ved noe svakere varme, til noe av saften i fiskene kommer til syne og de virker sprø utenpå. Men følg med slik at det ikke svir seg.
Bruk en skje og en gaffel til å løsne filetene forsiktig fra benet på fiskene. Legg dem på tallerkener med skinnsiden opp. Fordel vinaigretten rundt fiskestykkene.
Server med en grønn salat eller kokte grønnsaker. Legg på en klatt Tapenade. Se egen oppskrift.
Bacalo á la Vizcaina (Baskertorsk)
Blekksprut med hvitløk, chili og svart pasta
Breiflabb med soyasmør og bakt hvitløk
Breiflabbfileter eller -skiver stekt i panne
Bresert steinbit med grønn saus
Bøklingpanne med smørfrest løk og kaviarfløte
Dillsmørfylte abborfileter med passerte poteter
Fin fiskefarse - grunnoppskrift
Fiskeboller og reker i kaviarsaus
Fiskefilet i rosa sjampinjongsaus
Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)
Fritert blekksprut som i Hellas
Fritert hvitting med kryddersmør
Frityrstekt fiskefilet med sennepsmak
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør
Gjeddekaker og spinat med ostesaus
Gjørs gratinert med urter og revet brød
Gratinerte fiskefileter med sjampinjongfres
Grillede sardiner med grønnsaksalat
Grillet gjørs med stuing av steinsopp
Grillet klippfisk med tomatcoulis og stekt hvitløk
Grov fiskefarse - grunnoppskrift
Hel ovnsbakt fisk som i Marokko
Helstekt/grillet gjedde i folie
Innkokt ål med sitron og sitronmelisse
Klippfisk frest med tomater - Dagaa fra Tanzania
Klippfisk med grønnkål eller mangold
Kokt klippfisk med hvitløkmajones
Kokt salt sik med gulrotstuing
Koljefileter eller -skiver stekt i panne
Marinert kveiteskiver på grillen
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Mulle med vin- og appelsinsaus
Ovnskokt fisk i rømme med rekeris
Ovnsstekt red snapper med østersvinaigrette
Ovnstekt gjedde med grønnsaker
Ovnstekt lake med fløtesaus og hvitløk
Rødtungefilet på grov selleripuré
Rødvinsmarinert grytestek av hval
Sitrusmarinert hysefilet med middelhavspreg
Steinbit i folie med tangsalat
Stekt fisk med dill- og sennepssaus
Stekt hvitting med kål og hvitløk
Stekt hvitting med mandler og sitron
Stekt hvitting med pepperrotpoteter
Stekt lake med smeltet hvitløksost på seng av rotgrønnsaker
Stekt steinbit med reker og kapers
Stekte gjeddemedaljonger med poteter og sennepsfløtesaus
Sverdfisk med tomater og sardeller
Tandooristekt tunfisk med couscous salat
Tunfisk med paprika og poteter