Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g tagliatelle av sammalt hvete eller med spinat
salt
pepper
100 g Gorgonzola-ost
100 g hakkede valnøttkjerner
1 ts hakket frisk eller 1/2 ts tørket salvie
5 ss olivenolje
1 ss finklippet persille til pynt
Ha pastaen i en stor kasserolle med kokende saltet vann. La den småkoke uten lokk i 10 minutter eller ett anvisning på pakken, til den er mør, men likevel fremdeles fast.
Smuldre osten i bollen på en food processor. Tilsett 2/3 av valnøttkjernene og all salvien, og kjør maskinen til alt er findelt og godt blandet.
Tilsett oljen gjennom hullet i lokket, litt om gangen (som når du lager majones), til alt er som en glatt saus.
La pastaen renne godt av seg og ha den tilbake i kasserollen. Tilsett sausen og bland alt forsiktig med en treskje. Smak til med salt og pepper.
Ha pasta og saus over i en varm serveringsbolle og dryss resten av valøttene over. Pynt med finklippet persille og server straks, gjerne sammen med en sprø grønn salat i en sitrondressing.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte