Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g risnudler (eller spaghetti) 1 hvitløkfedd, presset 2 ss olje 3 ss østerssaus eller soyasaus 3 dl vann eller buljong 75 g rå scampi eller 100 g vanlige kokte reker 75 g renset blekksprut eller akkar 100 g bønnespirer, ca ½ boks som skylles i kaldt vann litt malt pepper hakket koriander, gressløk eller persille til pynt
Kok nudlene etter anvisningen på pakken i rikelig, lettsaltet vann tilsatt litt olje. Sil av kokevannet. Rens scampiene og skjær ut tarmen, den mørke strengen i ryggen. Bruk en skarp kniv og skjær et V-formet snitt. Eller rens rekene. Stek hvitløken i varm olje til den er gyllen. Tilsett østerssaus eller soyasaus, vann eller buljong. Kok opp og tilsett rå scampi og blekksprut. Kokte reker tilsettes senere. Kok i 1 minutt. Tilsett bønneskudd, nudler og pepper og kok i 2 minutter. Kokte reker tilsettes etter 1 minutt. Varm opp under omrøring. Smak eventuelt til med mer krydder. Pynt med hakket grønt. Østerssaus er en tykk, salt saus laget av østers. Prøv å få tak i den i en butikk som selger eksotiske varer. Den har lang holdbarhet og kan brukes som krydder i norske retter også. Til nød kan den erstattes med soyasaus, men det blir en annen smak. Kinesiske nudler er laget av hvete, ris eller bønnemel. I Norge kan vi kjøpe dem tørkede, og de må enten kokes eller bløtes før bruk. Hvetenudlene sveller som vanlig spaghetti eller pasta, mens ris- og bønnenudler beholder sin opprinnelige fasong.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte