Flere resulteter finnes under oppskriften
1 bunt frisk, ny asparges, 250 g
350 g tørket garganelli
2 ss smør
2 dl panna da cucina eller matfløte
2 ss tørr hvitvin
125 g nyrevet parmesan
2 ss friske, hakkede blandede urter
salt
nykvernet svart pepper
Skjær av og kast de harde endene på aspargesen. Du skal sitte igjen med ca 200 g renset asparges. Skjær stilkene i biter på skrå, i omtrent samme lengde som pastaen.
Forvell aspargesstilkene i saltet, kokende vann i 2 minutter, toppene i 1 minutt. Slå straks av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. I mellomtiden har du smør og fløte i en mellomstor kjele, smaker til med salt og pepper og lar det koke opp. La det småkoke noen minutter til sausen har kokt inn og tyknet.
Tilsett asparges, vin og omtrent halvparten av parmesanosten. Smak til sausen og la den stå over svak varme.
Slå vannet av den kokte pastaen og hell den i en oppvarmet bolle. Hell sausen over, dryss med friske urter og bland godt. Serveres straks, drysset med resten av parmesanen.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte