Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g ferske blåskjell
450 g muslinger
4 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
2 finhakkede hvitløkfedd
1 stor håndfull blatbladet persille
1 ¾ dl tørr hvitvin
2 ½ dl fiskekraft
1 liten frisk chili, uten frø og hakket
350 g tagliolini, farget med blekksprutblekk
salt
nykvernet svart pepper
Skrubb blåskjellene og muslingene under rennende vann og kast alle som er åpne eller ødelagte, eller som ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
Varm halvparten av oljen i en stor kjele, ha i løk og la det surre i ca 5 minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og ca halvparten av persillen, salt og pepper etter smak. Legg i blåskjell og muslinger og hell vinen over. Legg på lokk og la det koke opp over sterk varme. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
Ha blåskjellene og muslingene i en fin sil over en bolle, så kokekraften renner i den. Kast smakstilsetningene og alle skalldyr som ikke har åpnet seg. Ha kokekraften tilbake i den rene kjelen og tilsett fiskekraft. Finhakk resten av persillen og ha den i kraften sammen med chili. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under omrøringen noen minutter, til sausen har kokt litt inn. Slå av varmen.
Rens omtrent halvparten av blåskjellene og muslingene. Ha alle skalldyrene i sausen, legg på lokk og sett kjelen til side.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
La pastaen renne av og ha den tilbake i den rene kjelen. Bland i resten av olivenoljen. Sett kjelen med saus over sterk varme og rør i den så skalldyrene blir varmet opp.
Fordel pastaen på fire hvite oppvarmede tallerkener, og øs skalldyrsausen over og rundt den. Serveres straks, drysset med persille.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Bucatini med tomat- og chilisaus
Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus
Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus
Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell
Cappelletti med tomater og fløte
Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Fettuccine med røkelaks og vårløk
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus
Garganelli med asparges og fløte
Grønn og hvit spaghetti med ostesaus
Linguine med pesto av soltørkede tomater
Linguine med skinke og mascarpone
Makaronipudding med tomater og purre
Nudler med kylling, reker og skinke
Nudler med sardeller og broccoli
Orecchiette med ansjos og broccoli
Paglia e Fieno med reker og vodka
Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong
Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør
Pasta med persille, sitron og artisjokk
Pasta med sei, tomat og basilikum
Pasta og ostesaus med grønnsaker
Pastaskjell med spinat og ricotta
Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk
Penne med reker og artisjokker
Pipe rigate med skinke og erter
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Rigatoni med vinterlig tomatsaus
Spaghetti med ansjos og kapers
Spaghetti med ansjos og oliven
Spaghetti med blekksprut og erter
Spaghetti med egg, bacon og fløte
Spaghetti med fisk og asparges
Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp
Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell
Spaghetti med laks og kantareller
Spaghetti med pikant blåskjell
Spaghetti med tomater og pancetta
Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers
Spaghetti med tunfisk og selleri
Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger
Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)
Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon
Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus
Stekte risnudler med reker og blekksprut
Tagliatelle med radicchio og fløte