• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lasagne med villsopp

Pasta og Pizza / Pasta

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Bechamelsaus:
7,5 dl melk
1 ¾ dl kremfløte
50 g smør
75 g hvetemel
½ ts salt
litt pepper
½ ts malt muskatnøtt
100 g revet parmesan
Spinatfyll:
300 g spinat, vask bladene, fjern stilkene, forvell bladene i kokende vann 1 minutt og ha dem over i kaldt vann et øyeblikk før de finhakkes
250 g ricotta
½ ts salt
raust dryss av nykvernet svart pepper
Soppsaus:
2 hvitløkfedd, hakket
150 g sjalottløk i skiver
¾ dl olivenolje
300 g blandet villsopp i skiver (steinsopp)
2 kvister timian, risp av og hakk bladene
1 håndfull bladpersille, hakket
½ ts salt
raust dryss av nykvernet svart pepper
2 dl crème fraîche
Lasagne:
Bruk fersk eller tørket lasagne. Nok til tre lag – ca 300 g for fersk, 250 g for tørket

Bruksanvisning

Lag først bechamelsausen: Varm melk og fløte til det så vidt koker. Samtidig smeltes smøret i en tykkbunnet kjele. Tilsett melet og rør til en glatt jevning, som får koke et par minutter over lav varme. Pass på så den ikke blir brent.

Tilsett melken, litt om gangen, på lav varme. Visp sausen helt glatt og jevn mellom hver gang du tilsetter melk.

Krydre med salt, pepper og muskatnøtt og dryss over halvparten av parmesanen. Pisk sausen glatt og la den koke forsiktig i 10 minutter under stadig omrøring slik at den ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. Sett den til side, legg et stykke matpapir oppå sausen for å hindre snerk.

Bland ingrediensene til spinatfyllet i en bolle og sett det til side.

Lag soppsausen ved å frese sjalottløk og hvitløk i olje noen minutter på middels varme, tilsett sopp og la sausen koke videre i 10-15 minutter.

Tilsett resten av ingrediensene og la sausen koke litt inn på lav eller middels varme under hyppig omrøring.

Les på pakken hvis du bruker tørket lasagne, for å se om platene skal forkokes. Følg instruksene på pakken.

Begynn med å dekke bunnen av lasagneformen med litt bechamelsaus og legg på et lag lasagneplater. Fordel spinatfyllet oppå i et jevnt lag. Legg så et nytt lag lasagneplater og fordel soppsausen oppå. Så kommer det siste laget med pastaplater, og til slutt bechamelsaus. Dryss resten av parmesanen på toppen.

Stek lasagnen i 45 minutter ved 200 C. Sett den under stekeovnsgrillen til slutt hvis den ser ut til å trenge litt mer brunfarge.

Pasta og Pizza / Pasta


Sum Oppskrifter 240 funnet


Alfredos fettuccine

Ansjos-saus til spaghetti

Blomkålgrateng

Blåskjellsaus til båndspaghetti

Bratwurst og pasta

Broccoligrateng

Bucatini med tomat- og chilisaus

Båndspagetti med røkelaks

Båndspaghetti med blåskjell

Båndspaghetti med kjøtt- og ostesaus

Båndspaghetti med oste- og valnøttsaus

Båndspaghetti med sjampinjong

Båndspaghetti med tomatsaus og blåskjell

Cannelloni med kylling

Capelli d`Angelo med hummer

Cappelletti med tomater og fløte

Chop Suey

Chow Mein med skalldyr

Conchiglie med havets frukter

Eksotisk spaghetti

Farfalle med gorgonzola- og fløtesaus

Farfalle med tomater og erter

Farfalle med tunfisk

Farsert cannelloni

Farsert grønn makaroni

Festgryte med kjøttdeig og pasta

Fettuccine med parmesan

Fettuccine med røkelaks og vårløk

Fisk med fregola

Fisk med nudler

Fiskegrateng med makaroni

Fusilli med skogsopp

Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus

Fusilli med tomat- og balsamico-eddik-saus

Garganelli med asparges og fløte

Gnocchipasta med sopp

Grateng Bolognese

Gratinert makaroni

Grønn makaronisalat

Grønn og hvit spaghetti med ostesaus

Grønn og rosa farfalle

Grønn spaghetti

Hjemmelaget ravioli

Hot & spicy

Italiensk makaroniform

Kald pasta

Kalkun og pasta med urtesaus

Kalkunpasta

Karriblåskjell og spaghetti

Kjøttrullader med nudler

Kokt makaroni

Kokt spaghetti

Krabbepasta

Kreolsk kyllingpasta

Krydret makaronirett

Kyllinggryte med spaghetti

Kyllingnudler

La Pommarola

Lasagne

Lasagne al forno

Lasagne med torsk

Lasagne med villsopp

Lasagne uten kjøtt

Linguine med krabbe

Linguine med pesto av soltørkede tomater

Linguine med skinke og mascarpone

Makaroni med basilikumsaus

Makaroni med fisk

Makaroni med krem

Makaroni med ost

Makaroni med skinkesaus

Makaroni med tomat

Makaroni med vilt

Makaroniform

Makaroniform med kjøttdeig

Makaroniform med purre

Makaronigrateng

Makaronigryte

Makaroniomelett

Makaronipannekaker

Makaronipudding med kjøtt

Makaronipudding med spinat

Makaronipudding med tomater og purre

Makaronirand med grønnsaker

Makaronisalat

Makaronisalat med ananas

Makaronisalat med dressing

Makaronisalat med rømmesaus

Makaroniterte

Middelhavspasta

Nudelkake med svinesatay

Nudelsuppe fra Thailand

Nudler i gryte

Nudler i kjøttsaus

Nudler med grønnsaker

Nudler med krydderpanert laks

Nudler med kylling, reker og skinke

Nudler med sardeller og broccoli

Nudler og bønner

Nudler og grønnsaker i wok

Nudler på Thailandsk vis

Nudler til tempura

Orecchiette med ansjos og broccoli

Paglia e Fieno med reker og vodka

Pappardelle med bacon, broccoli og sjampinjong

Parmapølser

Pasta al salmone

Pasta Bolognese

Pasta con aglio e olio

Pasta fra Metsovo

Pasta i ovn

Pasta med blåskjellsaus

Pasta med crème fraîche

Pasta med eggedryss

Pasta med fisk og rekesaus

Pasta med grønn saus

Pasta med hvitløk, bacon og salviesmør

Pasta med hvitløksaus

Pasta med kalvekjøtt

Pasta med kjøttsaus

Pasta med kyllinglever

Pasta med lever

Pasta med løksaus

Pasta med olivenpesto

Pasta med paprika

Pasta med persille og hvitløk

Pasta med persille, sitron og artisjokk

Pasta med reinskavsaus

Pasta med sardiner

Pasta med sei, tomat og basilikum

Pasta med sjampinjongsaus

Pasta med sjømat som i Malaga

Pasta med sopp

Pasta med tomatsaus

Pasta Napolitaine

Pasta og broccoli

Pasta og norzola

Pasta og ostesaus med grønnsaker

Pasta og pesto

Pasta og pølser

Pastadeig - grunnoppskrift

Pastagrateng

Pastagryte

Pastaomelett med spinat

Pastapanne

Pastarør med kjøttfyll

Pastasalat

Pastaskjell med spinat og ricotta

Penne med fløte og røkelaks

Penne med frisk tomatsaus

Penne med kylling, pinjekjerner og gressløk

Penne med reker og artisjokker

Penne med reker og Pernod

Penne med reker og Pernod

Penne med tomat- og chilisaus

Penne med tomat- og chilisaus

Penne med tunfisksaus

Pipe rigate med skinke og erter

Ravioli

Ravioli med tomatsaus

Rekepasta

Rigatoni med vinterlig tomatsaus

Rigatoni med vinterlig tomatsaus

Ristede nudler

Ristet makaroni med sopp

Rå tomatsaus

Rød makaronisalat

Sesamnudler og chilireker

Sitronspaghetti

Sjampinjongpasta

Sjøkreps med spaghetti

Skalldyrsaus til spaghetti

Sopp- og makaronigrateng

Spagetti med reker

Spaghetti med skalldyr

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Carbonare

Spaghetti i paprika

Spaghetti med ansjos og kapers

Spaghetti med ansjos og oliven

Spaghetti med blekksprut og erter

Spaghetti med bottarga

Spaghetti med broccoli

Spaghetti med egg, bacon og fløte

Spaghetti med fisk og asparges

Spaghetti med fløtesaus, skinke og sopp

Spaghetti med kamskjell

Spaghetti med kjøttboller

Spaghetti med kjøttsaus

Spaghetti med krabbe og chiliblåskjell

Spaghetti med kyllinglever

Spaghetti med laks og kantareller

Spaghetti med laks og reker

Spaghetti med løk og tomat

Spaghetti med muslingsaus

Spaghetti med pikant blåskjell

Spaghetti med ratatouillesaus

Spaghetti med safran

Spaghetti med skinke

Spaghetti med skjell

Spaghetti med sopp

Spaghetti med tomat

Spaghetti med tomat-chilisaus

Spaghetti med tomater og pancetta

Spaghetti med tomater, ansjos, oliven og kapers

Spaghetti med tunfisk i karri

Spaghetti med tunfisk og selleri

Spaghetti med tunfisk og sjampinjonger

Spaghetti med tunfisk, ansjos, oliven og mozzarella)

Spaghetti med tunfisk, sopp og bacon

Spaghetti med tunfisk/ansjos-saus

Spaghetti med urter

Spaghetti og bacon

Spaghetti Olio E Aglio

Spaghetti San Remo

Spaghetti Torino

Spaghettigryte

Spaghettiomelett

Spaghettirand med lever

Spaghettisaus av steinsopp

Stekt spaghetti

Stekte risnudler med reker og blekksprut

Store pastaskjell med fyll

Sur-søt nudelwok

Sursøte nudler

Søte, sprø nudler

Tagliatelle med kammuslinger

Tagliatelle med radicchio og fløte

Tagliolini med muslinger og blåskjell

Thai nudelsalat

Tomat-torsk med båndspaghetti

Tortellini med fløtesaus

Trenette med skalldyr

Tricolore i ostesaus

Tunfisk i god tomatsaus

Tunfisk i tomatsaus

Varmicelli med sitron

Vegetargrateng

Vermicelli med muslingsaus

Åpen sneglelasagne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen