Flere resulteter finnes under oppskriften
8 brystfileter fra trost
Marinade:
1 dl presset appelsin
1/2 dl vineddik
1/2 dl ripssaft
2 laurbærblad
1 ts knust pepper
Salat:
1/4 finstrimlet issalat
1 eple i terninger
1/4 bunt stilkselleri
1 dl fløte
1/2 ts revet pepperrot
1 ss presset sitron
1 ts sukker
Saus:
1 dl rødvin
1/2 dl ripssaft
1/2 dl vann
1 finhakket sjalottløk
1/3 ts malt ingefær
salt
nykvernet pepper
2 ts maisenna utrørt i kaldt vann
Legg brystfiletene i marinade natten over.
Kok dem forsiktig i 1/2 liter vann tilsatt 1 ss salt, litt hel pepper og 1 laurbærblad.
La brystfiletene trekke i 30 minutter for deretter å avkjøles i kokekraften.
Lag gelé av vanlig buljongaspikpulver. Erstatt litt av vannet i oppskriften med presset appelsin og madeira eller portvin.
La geleen bli nesten kald mens du forbereder trostebrystene. Ta dem opp av kokekraften, la dem tørke godt og pynt dem med appelsinfileter og grønt.
Når geleen er nesten stiv, helles den forsiktig over de pyntede brystfiletene.
Gjenta operasjonen til du har et godt lag med gelé over hvert bryst.
Når dette er gjort, kan du sette dem på et kjølig sted til du skal bruke dem.
Ta for deg salaten. Bland epler, snittet stilkselleri og isbergsalat.
Lettpisk fløten og bland inn pepperrot, sitron og sukker. Smak deg gjerne fram til den balansen du liker. Bland dressingen med salat og la det trekke mens du lager en saus:
Bland vann, rødvin, saft, sjalottløk og krydder. Kok inn til det halve. Jevn sausen med litt maisenna. Den skal fortsatt være ganske tynn. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Anrett de glaserte brystfiletene med salat og fordel den blanke, røde sausen rundt på tallerknene.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)