Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g ferske blåskjell
450 g muslinger
4 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
2 finhakkede hvitløkfedd
1 stor håndfull blatbladet persille
1 ¾ dl tørr hvitvin
2 ½ dl fiskekraft
1 liten frisk chili, uten frø og hakket
350 g tagliolini, farget med blekksprutblekk
salt
nykvernet svart pepper
Skrubb blåskjellene og muslingene under rennende vann og kast alle som er åpne eller ødelagte, eller som ikke lukker seg når du kakker dem mot benken.
Varm halvparten av oljen i en stor kjele, ha i løk og la det surre i ca 5 minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og ca halvparten av persillen, salt og pepper etter smak. Legg i blåskjell og muslinger og hell vinen over. Legg på lokk og la det koke opp over sterk varme. La det koke i ca 5 minutter, til skalldyrene har åpnet seg. Rist ofte på kjelen.
Ha blåskjellene og muslingene i en fin sil over en bolle, så kokekraften renner i den. Kast smakstilsetningene og alle skalldyr som ikke har åpnet seg. Ha kokekraften tilbake i den rene kjelen og tilsett fiskekraft. Finhakk resten av persillen og ha den i kraften sammen med chili. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke under omrøringen noen minutter, til sausen har kokt litt inn. Slå av varmen.
Rens omtrent halvparten av blåskjellene og muslingene. Ha alle skalldyrene i sausen, legg på lokk og sett kjelen til side.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
La pastaen renne av og ha den tilbake i den rene kjelen. Bland i resten av olivenoljen. Sett kjelen med saus over sterk varme og rør i den så skalldyrene blir varmet opp.
Fordel pastaen på fire hvite oppvarmede tallerkener, og øs skalldyrsausen over og rundt den. Serveres straks, drysset med persille.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)