Flere resulteter finnes under oppskriften
pannekakerøre (se egen oppskrift)
25 g smør
½ purre skåret i ringer
4 ss hvetemel
1 kaffekopp med hvitvin
hvit, malt pepper
tørket dill
en skvett kremfløte
50-60 g krepsehaler
salat
Start med å lage sausen: Smelt smøret i en kjele. Når det er lysebrunt har du oppi purren. Den skal steke i ca 2 minutter.
Tilsett hvetemel og rør godt. Ta kjelen av varmen, hell oppi hvitvin til sausen er passe tykk, rør hele tiden. Når melet er utrørt, setter du kjelen tilbake på platen. Smak til med litt hvit pepper og dill, og en liten fløteskvett. Tilsett krepsehalene til slutt. De skal ikke koke, bare varmes i sausen.
Stek en vanlig pannekake. Del den nesten i to; skjær inn mot midten fra hver side, men la det stå igjen to cm i sentrum.
Rull det ene hjørnet av hver halvside inn mot midten, slik at tallerkenen kommer til syne i en trekant på hver side.
Legg sausen med krepsehalene i den ene åpningen og litt grønn salat med tomater i den andre. Sausen legges på den samme måten på tallerkenen og ikke oppi selve pannekaken, dette for å unngå at den blir seig og klissete.
Strø litt revet ost over det hele, og hell en spiseskje med dressing over salaten. Dressingen kan f. eks. lages av sesamolje, olivenolje, balsamikoeddik, salt, pepper og timian.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)