Flere resulteter finnes under oppskriften
½ dl virgin olivenolje, eller etter behov
4 store nypoteter skrelt og skåret i 2 ½ cm tykke skiver eller i biter
250 g chorizo
1 løk, hakket
1 rød paprika, renset og hakket
4 hvitløkfedd, hakket
2 ts paprikapulver
1 liten frisk rød chili, renset og knust
2 ½ dl vann
salt
nymalt pepper
2 ss bladpersille, hakket
Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i poteter og stek dem i 10-15 minutter, til de er blekgylne. Rør ofte. Ta dem opp med hullsleiv og legg dem i en bolle. Ha chorizo i oljen som er igjen i pannen og stek i ca 4 minutter mens du vender på den av og til, til den er sprø og gyllen. Ha mer olje i pannen ved behov. Ta chorizoen opp og legg den på en fjel. Når den er avkjølt nok til at du kan ta i den, skjærer du den i ca 1 cm tykke biter.
Ha løken i fettet i pannen og stek i ca 15 minutter, til løken er gyllen. Rør av og til. Ha i paprika, hvitløk, paprikapulver og chili og stek i ca 5 minutter til, helt til krydderet har trukket inn i løken.
Legg chorizo og poteter tilbake i pannen og hell på vann. Legg på lokk og la det surre på svak varme i ca 15 minutter, til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
Legg retten på et fat, dryss persille over og server retten varm.
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med kaldrøkt skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Bagett med røkelaks og parmesan
Ciabatta med ovnsbakte grønnsaker og chèvre
Fedon Lindbergs frokostblanding
Fransk toast med banan og lønnesirup
Fransk toast med kanel og bacon
Fylte krabbeskall som i Australia
Gravlaks med sennepskrem i lefse
Hakkede reker på svartbrød med dill
Innbakt kyllingfilet med soppstuing
Kanapeer med fløteost og lakserogn
Kanapeer med fløteost og parmaskinke
Kanapeer med fløteost og røket laks
Kanapeer med fløteost og spekeskinke
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus
Kreps i tomat- og gressløkmajones på toast
Krepsehaler med basilikummajones
Krutonger med morkler og asparges
Kryddersildrulade med rødbeter
Kyllingbryst med leverposteimouse
Laksemedaljonger med reker og asparges
Maiskaker med grillete tomater
Marinert paprika med artisjokk
Meksikansk kalkunburger med tortilla-chips
Ostesmørbrød med Worcestershiresaus
Pannekake med krepsehaler i hvitvinssaus
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Pita med reinskav og krydret fetaost
Potet- og chorizogryte på Rioja-vis
Ristet bagett med ost, løk og tomat
Ristet brødskive med balsamicoløk, sopp og camembert
Røde pepperfrukter med ostefyll
Røkelaks med grønn asparges og vinaigrette
Røkt makrell som kuvertanretning
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Sandwich med bacon, tomat, cheddar og spinat
Sandwich med skinke, brie, honning og sennep
Skinke med sherrystekt aubergine
Smørbrød med fetaost og ovnsbakt paprika
Smørstekt kyllinglever på spinatseng
Steinbitroulade med krabbe og pasta
Stekt sildefilet med tomatrøre
Stekte krabbekaker med tartarsaus
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte reker med lime og brent chilisalt
Tagliolini med muslinger og blåskjell
Toast med asparges og lun salat
Tørket oksekjøtt med olje og sitron
Usøtede pannekaker med kjøttfyll
Varme ostesnitter med rekepynt
Yakitori (kylling og grønnsaker på spyd)