• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tian

Småretter / Egg

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 squash (ca 500 g)
1 ss smør
1-2 ss olje
2 løk
2 store hvitløksfedd
2 ss friske timianblader eller 1 strøken ts tørket timian
1 boks hele tomater (400 g)
2 ss friske basilikum eller 1 toppet ts tørket basilikum
salt
pepper
5 egg
1/2 . 1 dl nyrevet ost
3/4 dl hakket persille eller gressløk

Bruksanvisning

Skyll squashen. Skjær bort stilken og knapt 1 cm av enden der blomsten har sittet. Skjær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Stek skivene på begge sider i en varm stekepanne i sparsomt, men like deler smør og olje. Sett dem til side. En enklere måte er å forvelle skivene i litt lettsaltet vann i 2 minutter, deretter skylle i kaldt vann og la dem renne godt av. Men legg ikke i skivene rå.

Fres finhakket løk og hvitløk i litt olje og smør på ganske svak varme. La også frisk eller tørket timian få surre med.

Hell i tomatene med kraft (klipp dem i store biter med kjøkkensaksen) og krydre med basilikum, salt og pepper. La alt koke uten lokk til det meste av væsken er kokt inn og massen blir tykk. Det pleier å ta ca. 10 minutter. Rør om av og til. Smak til blandingen og avkjøl.

Visp eggene sammen med reven ost og persille eller gressløk og bland deretter med den avkjølte grønnsaksmassen. Bland godt og ha også i squashen. Pepre evt. mer. Fordel massen i en smurt paiform, ca 22 cm i diameter, gjerne med avtagbar kant.

Stek tianen sakte og ganske lavt i ovnen ved 175 C i 40 - 60 minutter, eller til eggemassen har stivnet.

Småretter / Egg


Sum Oppskrifter 190 funnet


Amerikansk eggesalat

Appelsin-omelett

Arabisk omelett

Asparges med hardkokte egg

Aspargesomelett

Aspic med egg

Baconomelett

Bakte egg med fransk estragon

Bananpannekaker

Baskisk eggerøre

Belgisk omelett med sopp

Blomkålomelett

Bløtkokte egg med harissa

Bondeomelett

Brunet eggesmør

Bryggeform

Chiabatta med eggesalat

Den flyvende hollender

Djevel-egg

Egg à la flamenca

Egg Bénédictine

Egg Cocotte

Egg Florentine

Egg i ananassaus

Egg i ananassaus

Egg i auberginer

Egg i porsjonsformer

Egg i porsjonsformer

Egg i skjærsilden

Egg med aromasmør

Egg med aromasmør

Egg med grønnsaker

Egg med spinat og ostesaus

Egg med stuing

Egg med tilbehør

Egg og kikertstuing

Egg og ris med rekesaus

Egg og sardiner

Egg og spinat

Egg og squash i vineddik

Egg på grønn seng

Egg på grønnsakseng

Egg på risseng

Egg Royal

Egg sjampinjonger

Egg- og ansjosrøre

Egg- og kyllingsalat

Eggedip

Eggedosis

Eggegrateng

Eggekake

Eggekake med bacon

Eggepanne med purre og paprika

Eggepanne med squash

Eggepannekake med grønnsaker

Eggepyramide

Eggerede

Eggerøre

Eggerøre med matze

Eggerøre med røkt fisk

Eggerøre med sopp og toast

Eggerøre med trøfler

Eggerøre og røket laks

Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater

Eggeskum

Eggestand

Eggestand med spinat og reker

Eggestand med tomater

Eggsalat med oliven

Epleomelett

Fiskeomelett fra Kina

Fjellegg

Fleskepannekake

Forlorne og smilende egg

Fransk eggerett

Fransk eggerett med sopp

Fransk eggerøre

Fransk eggerøre

Fransk omelett

Fritert egg på spinat

Frityrstekte egg

Fylte egg

Fylte egg med reker

Gratinerte egg

Gresk grønnsakomelett

Grønn omelett fylt med sopp

Grønnsak omelett i form

Halvforlorne egg

Harlekin-omelett

Helforlorne egg

Hotcakes

Hvitløkfrittata

Indiske egg

Innbakt brød i omelett

Italiensk eggesalat

Italiensk omelett

Italiensk osteomelett

Italiensk speilegg

Kantarellomelett

Karriegg med ris

Kinesisk eggerøre

Klippfisk-omelett

Koking av egg

Korsikansk omelett

Krydderurte omelett

Krydrede hardkokte egg

Langpannekake

Løkomelett

Makaroniomelett

Makaronipannekaker

Marmorerte vaktelegg

Meksikansk omelett

Måkeegg-omelett

Olivenegg med reker

Omelett

Omelett La Piperade

Omelett med erter og mynte

Omelett med fiskefyll

Omelett med løk

Omelett med løk og pepperfrukt

Omelett med ost og purre

Omelett med spekepølse

Omelett med spinat og tomater

Omelett med syltetøy

Omelett med torskerogn

Omelett med ville grønnsaker

Omelett Richmond

Omelette Fines Herbes

Osteeggekaker

Ostegratinerte egg

Osteomelett med skinke

Ovnsomelett

Ovnsomelett med stekt sopp

Ovnstekt omelett

Pannekake med lønnesirup

Pannekake-wrap

Pannekaker i appelsinsaus

Pannekaker med eplefyll

Pannekaker med rørte jordbær

Pannekakerøre

Pannekaketerte

Panneomelett

Pasta med eggedryss

Pastaomelett med spinat

Pocherte egg i rødvinsaus ( Oeufs en meurette )

Pocherte egg med spinat

Portugisisk omelett

Porøs ovnsomelett med sopp

Potetomelett

Prinsens sennepsegg

Purreomelett

Pølser og egg i form

Reke-egg i karri

Rosenegg med skinkesalat

Rumensk soppomelett

Russisk pannekake

Schweitzerbrød

Sennepsegg

Sjampinjongomelett

Skinke og egg med ostesaus

Skotske egg

Smilende egg med krydderurter

Små eggeposteier

Små omeletter med salat

Soløye

Soløye med skinke

Sommer-omelett

Sopp- og skinkeomelett

Spaghettiomelett

Spansk eggerøre

Spansk omelett

Spansk potet-omelett

Spansk potetomelett

Speilegg med grønnsaker

Speilegg med kryddereddik

Speilegg med stekte poteter

Spekeomelett

Spinatomelett i panne

Spinatpuré med pocherte egg

Sterk chili omelett

Sufflé

Syltetøyomelett

Texmex frokostomelett

Tian

Tomat-egg

Trøffelomelett

Tyrkisk omelett

Vannspeilte egg

Varm eggepudding

Østerriksk eggepannekake (Kaiserschmarren)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen