Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter melk0,5 liter øl1 ts eddik
Ølost er en drikk som ofte ble brukt til frokost og kveldsmat i julen.Bland melk og øl (helst maltøl). La blandingen få et oppkok. Tilsett eddik. Server med sukker, etter smak.
Blåbærsaft (Sogn og Fjordane)
Einebærøl (Sogn og Fjordane)
Einerbærøl (Troms)
Einerøl (Akershus)
Enebærøl (Hedmark)
Enerøl (Oppland)
Eplesider (Sogn og Fjordane)
Heggebærlikør (Akershus)
Heggebærsaft (Sogn og Fjordane)
Hjemmebrygget øl (Hordaland)
Kirsebærlikør (Akershus)
Kjerringvin (Vestfold)
Koldskål av øl (Vestfold)
Kongepunsj (Oslo)
Krøkebærsaft (Finnmark)
Maltøl (Aust-Agder)
Maltøl (Buskerud)
Maltøl (Østfold)
Maltøl fra Tinn (Telemark)
Mjød (Møre og Romsdal)
Mjød (Nordland)
Nesledrikk (Akershus)
Rabarbradrikk (Rogaland)
Rabarbravin (Akershus)
Rabarbravin (Hordaland)
Ripsvin (Akershus)
Rompunsj (Vest-Agder)
Rødbetvin (Akershus)
Salviete (Hordaland)
Samisk te (Finnmark)
Sider (Hordaland)
Sogneøl (Sogn og Fjordane)
Stikkelsbærvin (Hordaland)
Stjørdalsøl (Nord-Trøndelag)
Sukkerøl (Sogn og Fjordane)
Surostdrikke (Hedmark)
Te av einebær (Sogn og Fjordane)
Te av karve (Sogn og Fjordane)
Te av nesle (Sogn og Fjordane)
Te av tyttebærblad (Sogn og Fjordane)
Tettemelk (Hordaland)
Tyttebærdrikk (Akershus)
Vossa-øl (Hordaland)
Øl av sirup (Møre og Romsdal)
Ølost (Møre og Romsdal)
Ølost (Sør-Trøndelag)
Ølost (Telemark)