• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rabarbravin (Akershus)

Tradisjonsmat / Drikke

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

25 kg renset rabarbra
40 liter vann
5 kg sukker
5 dl vingjær
1 kg rosiner
3 liter vann
10 kg sukker
evt. 2 eggehviter + 2 g garvesyre

Bruksanvisning

Rabarbrastilkene skjæres opp og legges i en trebalje sammen med 40 liter vann, 5 kg sukker og vingjær. Dekk til baljen, men rør ofte i den i 5-6 dager.

Knus rosinene og legg i baljen. Sil massen gjennom en hårsil eller flanellpose og tilsett samtidig 3 liter vann og 10 kg sukker. Hell saften over på ankeret. Etter 12 uker må vinen stikkes om.

Tapp opp en flaske vin og hold den mot solen for å undersøke om vinen er klar. Hvis den ikke er blitt det, kan man vispe sammen eggehvite, garvesyre og litt av vinen og helle dette på ankeret. Tre til fire dager etter omstikkingen kan vinen tappes på flasker.

Tradisjonsmat / Drikke


Sum Oppskrifter 47 funnet


Blåbærsaft (Sogn og Fjordane)

Einebærøl (Sogn og Fjordane)

Einerbærøl (Troms)

Einerøl (Akershus)

Enebærøl (Hedmark)

Enerøl (Oppland)

Eplesider (Sogn og Fjordane)

Heggebærlikør (Akershus)

Heggebærsaft (Sogn og Fjordane)

Hjemmebrygget øl (Hordaland)

Kirsebærlikør (Akershus)

Kjerringvin (Vestfold)

Koldskål av øl (Vestfold)

Kongepunsj (Oslo)

Krøkebærsaft (Finnmark)

Maltøl (Aust-Agder)

Maltøl (Buskerud)

Maltøl (Østfold)

Maltøl fra Tinn (Telemark)

Mjød (Møre og Romsdal)

Mjød (Nordland)

Nesledrikk (Akershus)

Rabarbradrikk (Rogaland)

Rabarbravin (Akershus)

Rabarbravin (Hordaland)

Ripsvin (Akershus)

Rompunsj (Vest-Agder)

Rødbetvin (Akershus)

Salviete (Hordaland)

Samisk te (Finnmark)

Sider (Hordaland)

Sogneøl (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærvin (Hordaland)

Stjørdalsøl (Nord-Trøndelag)

Sukkerøl (Sogn og Fjordane)

Surostdrikke (Hedmark)

Te av einebær (Sogn og Fjordane)

Te av karve (Sogn og Fjordane)

Te av nesle (Sogn og Fjordane)

Te av tyttebærblad (Sogn og Fjordane)

Tettemelk (Hordaland)

Tyttebærdrikk (Akershus)

Vossa-øl (Hordaland)

Øl av sirup (Møre og Romsdal)

Ølost (Møre og Romsdal)

Ølost (Sør-Trøndelag)

Ølost (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen