• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Mjød (Nordland)

Tradisjonsmat / Drikke

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 liter honning
9 liter vann
1 ts kanel
1 ts ingefær
1/2 ts nellik
2 sitronskall
1 håndfull humle
2 ss gjær

Bruksanvisning

Hell honningen og 6 liter vann i en kjele. Dybden måles med en stokk, hvorpå høyden avmerkes. Deretter tilsettes resten av vannet. Når det koker opp tilsettes humle og krydder. Kok så det hele til det sist tilsatte vannet er innkokt (se merket). Brygget skummes og helles opp i krukke eller kar. Når det er fingervarmt tilsettes gjæren.

Dekk det hele med klede, som bindes fast. La det stå slik i 3 døgn, hvoretter mjøden siles og tappes på flasker som korkes og vokses.

Tradisjonsmat / Drikke


Sum Oppskrifter 47 funnet


Blåbærsaft (Sogn og Fjordane)

Einebærøl (Sogn og Fjordane)

Einerbærøl (Troms)

Einerøl (Akershus)

Enebærøl (Hedmark)

Enerøl (Oppland)

Eplesider (Sogn og Fjordane)

Heggebærlikør (Akershus)

Heggebærsaft (Sogn og Fjordane)

Hjemmebrygget øl (Hordaland)

Kirsebærlikør (Akershus)

Kjerringvin (Vestfold)

Koldskål av øl (Vestfold)

Kongepunsj (Oslo)

Krøkebærsaft (Finnmark)

Maltøl (Aust-Agder)

Maltøl (Buskerud)

Maltøl (Østfold)

Maltøl fra Tinn (Telemark)

Mjød (Møre og Romsdal)

Mjød (Nordland)

Nesledrikk (Akershus)

Rabarbradrikk (Rogaland)

Rabarbravin (Akershus)

Rabarbravin (Hordaland)

Ripsvin (Akershus)

Rompunsj (Vest-Agder)

Rødbetvin (Akershus)

Salviete (Hordaland)

Samisk te (Finnmark)

Sider (Hordaland)

Sogneøl (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærvin (Hordaland)

Stjørdalsøl (Nord-Trøndelag)

Sukkerøl (Sogn og Fjordane)

Surostdrikke (Hedmark)

Te av einebær (Sogn og Fjordane)

Te av karve (Sogn og Fjordane)

Te av nesle (Sogn og Fjordane)

Te av tyttebærblad (Sogn og Fjordane)

Tettemelk (Hordaland)

Tyttebærdrikk (Akershus)

Vossa-øl (Hordaland)

Øl av sirup (Møre og Romsdal)

Ølost (Møre og Romsdal)

Ølost (Sør-Trøndelag)

Ølost (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen