• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Eplesider (Sogn og Fjordane)

Tradisjonsmat / Drikke

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

60 liter ublandet råsaft av gode epler
vingjær
4-5 kg sukker
4-5 kg sukker

Bruksanvisning

Denne oppskriften fra Hardanger er med vingjær. Det er også mulig å lage sider uten tilsetting av gjær, da med naturlig gjæring.

Ha vingjær som har vært forkultur i eplesaft 3-4 dager i den ublandede saften. Tilsett sukker når det har komme gjæring i saften.

Tilsett nye 4-5 kg sukker etter 4-5 uker, mens saften fremdeles gjærer godt.

Stikk om neste vår, la stå på tett ballong til den er klar. Hell på rene flasker som korkes.

Tradisjonsmat / Drikke


Sum Oppskrifter 47 funnet


Blåbærsaft (Sogn og Fjordane)

Einebærøl (Sogn og Fjordane)

Einerbærøl (Troms)

Einerøl (Akershus)

Enebærøl (Hedmark)

Enerøl (Oppland)

Eplesider (Sogn og Fjordane)

Heggebærlikør (Akershus)

Heggebærsaft (Sogn og Fjordane)

Hjemmebrygget øl (Hordaland)

Kirsebærlikør (Akershus)

Kjerringvin (Vestfold)

Koldskål av øl (Vestfold)

Kongepunsj (Oslo)

Krøkebærsaft (Finnmark)

Maltøl (Aust-Agder)

Maltøl (Buskerud)

Maltøl (Østfold)

Maltøl fra Tinn (Telemark)

Mjød (Møre og Romsdal)

Mjød (Nordland)

Nesledrikk (Akershus)

Rabarbradrikk (Rogaland)

Rabarbravin (Akershus)

Rabarbravin (Hordaland)

Ripsvin (Akershus)

Rompunsj (Vest-Agder)

Rødbetvin (Akershus)

Salviete (Hordaland)

Samisk te (Finnmark)

Sider (Hordaland)

Sogneøl (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærvin (Hordaland)

Stjørdalsøl (Nord-Trøndelag)

Sukkerøl (Sogn og Fjordane)

Surostdrikke (Hedmark)

Te av einebær (Sogn og Fjordane)

Te av karve (Sogn og Fjordane)

Te av nesle (Sogn og Fjordane)

Te av tyttebærblad (Sogn og Fjordane)

Tettemelk (Hordaland)

Tyttebærdrikk (Akershus)

Vossa-øl (Hordaland)

Øl av sirup (Møre og Romsdal)

Ølost (Møre og Romsdal)

Ølost (Sør-Trøndelag)

Ølost (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen