• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sukkerøl (Sogn og Fjordane)

Tradisjonsmat / Drikke

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

20 liter vann
einer
½ pk (ca 40 g) humle
2 kg sukker
50 g gjær

Bruksanvisning

Kok opp vannet med einer. Ta av ca 4 liter som kokes med sukker og humle i 15-20 minutter. Sil alt gjennom sil og strie i et kar som ikke er galvanisert.

Avkjøl brygget til fingervarmt, tilsett gjær utrørt i litt av brygget.

For å få farge på brygget kan det eventuelt tilsettes ½ flaske Tomtebrygg.

Dekk karet godt til og la det stå lunt i 1 døgn. Tapp forsiktig på flasker og sett disse kaldt.

Sukkerølet er best etter en uke på flaske.

Tradisjonsmat / Drikke


Sum Oppskrifter 47 funnet


Blåbærsaft (Sogn og Fjordane)

Einebærøl (Sogn og Fjordane)

Einerbærøl (Troms)

Einerøl (Akershus)

Enebærøl (Hedmark)

Enerøl (Oppland)

Eplesider (Sogn og Fjordane)

Heggebærlikør (Akershus)

Heggebærsaft (Sogn og Fjordane)

Hjemmebrygget øl (Hordaland)

Kirsebærlikør (Akershus)

Kjerringvin (Vestfold)

Koldskål av øl (Vestfold)

Kongepunsj (Oslo)

Krøkebærsaft (Finnmark)

Maltøl (Aust-Agder)

Maltøl (Buskerud)

Maltøl (Østfold)

Maltøl fra Tinn (Telemark)

Mjød (Møre og Romsdal)

Mjød (Nordland)

Nesledrikk (Akershus)

Rabarbradrikk (Rogaland)

Rabarbravin (Akershus)

Rabarbravin (Hordaland)

Ripsvin (Akershus)

Rompunsj (Vest-Agder)

Rødbetvin (Akershus)

Salviete (Hordaland)

Samisk te (Finnmark)

Sider (Hordaland)

Sogneøl (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærvin (Hordaland)

Stjørdalsøl (Nord-Trøndelag)

Sukkerøl (Sogn og Fjordane)

Surostdrikke (Hedmark)

Te av einebær (Sogn og Fjordane)

Te av karve (Sogn og Fjordane)

Te av nesle (Sogn og Fjordane)

Te av tyttebærblad (Sogn og Fjordane)

Tettemelk (Hordaland)

Tyttebærdrikk (Akershus)

Vossa-øl (Hordaland)

Øl av sirup (Møre og Romsdal)

Ølost (Møre og Romsdal)

Ølost (Sør-Trøndelag)

Ølost (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen