• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Berbere

Internasjonale / Etiopia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ts malt ingefær
½ ts malt kardemomme
½ ts malt koriander
½ ts bukkehornkløverblad eller fenugreefrø
¼ ts nymalt muskat
1 klype malt nellik
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
3 ss rødvin
225 g paprikapulver
2 ss kajennepepper
½ ts malt svart pepper
1,2 dl solsikkeolje
salt

Bruksanvisning

(300 g)

Dette er en etiopisk paprikablanding som brukes i gryteretter og Kifto (se egen oppskrift). Den holder seg i ca 6 måneder.

Ha ingefær, kardemomme, koriander, bukkehornkløver, muskat og nellik i tørr stekepanne og rist over svak varme til det dufter. Avkjøl.

Ha krydderblandingen i kjøkkenmaskinen eller mikseren sammen med hakket løk, hvitløk og ½ ss salt og kjør til en pasta mens du tilsetter rødvin.

Rist paprikapulver, kajennepepper, pepper og 1 ½ ss salt i en kjele under stadig omrøring til det begynner å dufte.

Ta paprikablandingen av varmen, ha i løk- og krydderblandingen og rør gradvis inn 3,1 dl vann.

La blandingen koke på svak varme under stadig omrøring i 10-15 minutter.

Hell blandingen i sterilisert krukke eller glass, press den sammen for å unngå luftbobler og avkjøl.

Dekk blandingen med olje, sett på lokk og oppbevar den i kjøleskap.

Internasjonale / Etiopia


Sum Oppskrifter 9 funnet


Berbere

Doro wat

Etiopisk honningbrød

Etiopisk potetmos med niter kebbeh

Injera

Kifto

Krydret brød fra Etiopia

Niter kebbeh

Ungarssaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen