• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kifto

Internasjonale / Etiopia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

100 g niter kebbeh (se egen oppskrift)
1 løk, finhakket
2 grønne paprikaer i små terninger
1-2 chili, finhakket
2 ts revet fersk ingefær
2 hvitløkfedd, knuste
1 ts malt kardemomme
2 ss nypresset sitronsaft
4 ts berbere (se egen oppskrift)
4 ts salt
350 g hjortefilet, renskåret og finhakket
12 små paprikaer

Bruksanvisning

(12 stk)

Dette er en etiopisk versjon av Biff tartar. I oppskriften er det brukt hjortefilet, men oksefilet ville ha fungert like bra. Du kan servere retten i små paprikaer, men den er like god på Bruschetta laget av krydret etiopisk brød (se egen oppskrift), med niter kebbeh (krydret smør) – se egen oppskrift – i stedet for olivenolje.

Smelt niter kebbehen i en kjele over svak varme. Ha i løk, paprika, chili, ingefær, hvitløk og kardemomme. Ta kjelen av varmen når niter kebbehen putrer. Rør inn sitronsaft, berbere og salt.

Bland inn kjøttet og smak til med krydder hvis nødvendig. Lag en liten åpning på langs av hver paprika og fjern innmaten. Legg inn kiftoen med skje og server.

Internasjonale / Etiopia


Sum Oppskrifter 9 funnet


Berbere

Doro wat

Etiopisk honningbrød

Etiopisk potetmos med niter kebbeh

Injera

Kifto

Krydret brød fra Etiopia

Niter kebbeh

Ungarssaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen