• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Niter kebbeh

Internasjonale / Etiopia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg smør 1 løk, hakket 3 knuste hvitløkfedd 2 cm fersk ingefær, revet 1 kanelstang, 4 cm lang 2 hele nelliker ½ ts nyrevet muskatnøtt

Bruksanvisning

(4,5 dl) Niter kebbeh er et krydret, klarnet smør som brukes i etiopiske gryteretter som Doro wat (se egen oppskrift). Det holder seg i 1-2 måneder og kan fryses. Smelt smøret forsiktig i en kjele. La smøret koke forsiktig opp og la det surre til det skummer hvitt på overflaten. Ha i resten av ingrediensene og la alt småkoke forsiktig i 5 minutter eller til bunnfallet er felt ut. Fukt et rent linklede, brett det i to og dekk et dørslag med det. Plasser dørslaget over en bolle og sil smørblandingen gjennom det. Gjenta prosessen et par ganger og kast bunnfallet. Ha blandingen i glass med skrukork, men la blandingen bli kald før du skrur på lokket.

Internasjonale / Etiopia


Sum Oppskrifter 9 funnet


Berbere

Doro wat

Etiopisk honningbrød

Etiopisk potetmos med niter kebbeh

Injera

Kifto

Krydret brød fra Etiopia

Niter kebbeh

Ungarssaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen