• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krydret brød fra Etiopia

Internasjonale / Etiopia

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1,2 dl niter kebbeh (se egen oppskrift), smeltet
5 dl lunkent vann
2 ss malt koriander
2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts fengureekfrø eller bukkehornkløverfrø
½ ts finmalt pepper
675 g hvetemel
4 ts tørrgjær
½ ts berbere (se egen oppskrift)

Bruksanvisning

(1 brød)

Bland 08,8 dl av niter kebbehen med vannet, krydderet og saltet.

Ha 675 g hvetemel i miksebollen og dryss tørrgjær over. Lag en fordypning i midten og hell i den krydrede smørblandingen. Kjør deigen til den er myk. Er den for klissete, tilsetter du mer mel. Elt til deigen er glatt og smidig.

Skjær en bit av deigen på størrelse med et rundstykke. Form resten av deigen til et rundt, litt flatklemt brød og legg det på en usmurt stekeplate. Marker med skarp kniv en fire- eller åttedeling av brødet. Lag en fordypning på toppen av brødet med tommelen din. Form resten av deigen til en flatklemt kule og press den på plass i fordypningen øverst på brødet.

Dekk deigen med plast og sett den varmt og trekkfritt til den har hevet seg til dobbel størrelse, ca 1 time.

Varm ovnen til 180 C og stek brødet midt i ovnen i 50-60 minutter til skorpen er sprø og gyllenbrun.

Avkjøl brødet på rist, men bland resten av niter kebbehen med berberen og pensle brødet med blandingen mens det fortsatt er varmt.

Internasjonale / Etiopia


Sum Oppskrifter 9 funnet


Berbere

Doro wat

Etiopisk honningbrød

Etiopisk potetmos med niter kebbeh

Injera

Kifto

Krydret brød fra Etiopia

Niter kebbeh

Ungarssaus

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen