• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)

Internasjonale / USA

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g tørkede, små hvite eller brune bønner
3 store løk
250 g lettsaltet sideflesk uten svor
2 ss brunt sukker
6 ss mørk sirup
2 ts tørrsennep
1 ts malt ingefær
2 ss hvitvinseddik
salt
nykvernet pepper
BOSTON BROWN BREAD
70 g rugmel
70 g hvetemel
70 g fint maismel
1 ss bakepulver
½ ts salt
4 ss mørk sirup
2 ½ dl skummet kulturmelk
50 g steinfrie rosiner, om ønskelig

Bruksanvisning

Bløtlegg bønnene natten over i rikelig med kaldt vann.

Sil bløtevannet av bønnene og ha dem i en kasserolle. Hell på kaldt vann til det dekker. Kok opp og la dem boblekoke i 10 minutter. Sil av kokevannet, skyll dem under rennende kaldt vann og la dem renne av i en sil.

Forvarm stekeovnen til 175 C. Skrell og grovhakk løken. Bland løk og bønner.

Skjær flesket i ca 3 cm store terninger. Fordel halvparten av flesket i en stor ildfast gryte. Legg i bønner og løk og resten av flesket på toppen.

Kok opp 5 dl vann i en kasserolle. Tilsett brunt sukker, sirup, tørrsennep, ingefær, vineddik, 2 ts salt og ½ ts pepper. Kok opp under omrøring og rør til alt har løst seg opp. Drypp væsken over bønnene i gryten.

Legg lokk på gryten og sett den på rist eller plate på nederste rille i stekeovnen. Bak bønnene i ca 3 timer til de er helt møre. Tilsett mer vann underveis hvis det virker tørt.

Når bønnene er satt i ovnen, blander du alle ingrediensene til brødet og rører til en klumpfri deig. Tradisjonelt ble brødet laget i en godt smurt hermetikkboks. Du kan også bruke en ildfast form med rette kanter som rommer 7,5 dl, for eksempel en suffléform. Dekk formen godt med bakepapir og aluminiumsfolie som festes med en snor eller et tettsluttende lokk.

Fyll 4 cm vann i en kasserolle stor nok til å romme brødformen. Legg en rist i bunnen av kasserollen slik at formen ikke kommer i kontakt med vannet. Kok opp vannet og sett brødformen på risten. Legg på lokk og damp brødet i 3 timer. Fyll opp med mer vann underveis om nødvendig.

Ta brødet ut av formen mens det er varmt. Skjær det i skiver, gjerne med en snor eller metalltråd.

Rør om i bønnene før servering og smak dem om nødvendig til med mer sukker, eddik, salt og pepper. Server brødet og smør ved siden av bønnene.

Indianerne lagde en lignende rett. Det ble etter hvert tradisjon i Boston å servere den på lørdager, som var bakedagen. Bønnene ble bakt sammen med brødene for å utnytte varmen best mulig. Den som hadde råd, blandet bønnene med kokt skinke. Rester ble servert til frokost neste dag, gjerne sammen med speilegg og stekt bacon.

Internasjonale / USA


Sum Oppskrifter 111 funnet


Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)

Amerikansk eplekake

Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)

Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)

Amerikanske smultringer (Doughnuts)

Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)

Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)

Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)

Bakte potetskall (Baked potato skins)

Blåbærmuffins (Blueberry muffins)

Boston brown bread

Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)

Bønnepuré (Refried beans)

Bønner med mais (Succotash)

Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)

Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)

Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)

Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)

Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)

Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)

Cæsarsalat (Caesar salad)

Dampede skjell (Steamed clams)

Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)

Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)

Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)

Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)

Englekake (Angel food cake)

Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)

Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)

Ferskenpai (Peach cobbler)

Ferskensalsa

Flamberte bananer (Bananas Foster)

Fritert kylling (Southern fried chicken)

Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)

Fylte vaktler (Stuffed quail)

Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)

Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)

Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)

Gravlakssalat (Lomi lomi)

Gresskarpai (Pumpkin pie)

Gresskarsuppe (Pumpkin soup)

Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)

Hamburger i form (Hamburger Bake)

Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)

Jordbærkake (Strawberry shortcake)

Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)

Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)

Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)

Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)

Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)

Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)

Kjøttgryte med chili (Chili con carne)

Klippfiskboller (Salt cod balls)

Krabbekaker (Crab cakes)

Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)

Kreolsk gryte (Seafood gumbo)

Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)

Kylling royal (Chicken royal)

Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)

Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)

Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)

Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)

Limepai med marengslokk (Key lime pie)

Maiskolber (Corn on the cob)

Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)

Maisrelish (Corn relish)

Maissuppe (Corn chowder)

Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)

Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)

Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)

Ostekake (Cheesecake)

Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)

Peanøttkaramell (Peanut Brittle)

Peanøttsuppe (Peanut soup)

Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)

Ranch egg (Huevos Rancheros)

Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)

Ringformede rundstykker (Bagels)

Ris med reker og skinke (Jambalaya)

Råkostsalat (Coleslaw)

Rød pytt i panne (Red flannel hash)

Rød tomatris (Red Rice)

Salatbuffet (Salad buffet)

Salsa Cruda

Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)

Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)

Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)

Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)

Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)

Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)

Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)

Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)

Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)

Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)

Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)

Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)

Suppe av svarte bønner (Black bean soup)

Surdeigsvafler (Sourdough waffles)

Svartgrillet fisk (Blackened fish)

Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)

Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)

Søtpoteter (Sweet potatoes)

T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)

Taco med kjøtt (Beef tacos)

Taco med kylling (Chicken Tacos)

Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)

Tranebærsaus (Cranberry sauce)

Vegetarisk taco (Veggie Taco)

Waldorfsalat (Waldorf salad)

Ørret fylt med spinat og bacon (Stuffed trout)

Østers Rockefeller (Oysters Rockefeller)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen