Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg kalveskank, oppdelt
400 g kokt tripe, kan erstattes av mer kalveskank
1 ts hel svart pepper
salt
1 stor løk
2 selleristilker
1 liten rød paprika
2-3 poteter, helst melne
1 liten rød chilipepper
50g smør
3 ss hvetemel
nykvernet pepper
saften av ¼ sitron, om ønskelig
Skyll kalvekjøtt og tripe i kaldt vann og legg dem i en stor kasserolle. Hell på 1 ½ liter vann. Kok opp og fjern skum på overflaten.
Tilsett hel pepper og 1-2 ts salt. Legg på lokk og la kjøtt og tripe trekke i ca 90 minutter på svak varme til det er mørt. Ta opp kjøtt og tripe fra kraften og la det avkjøles litt.
Skjær kalvekjøttet av beina og del det i små terninger. Skjær tripen i 1 cm brede strimler. Sil kokekraften gjennom en fin sikt og sett den til side. Skrell løken. Skyll sellerien og dra av grove tråder. Del paprikaen i to på langs og fjern hvite ribber, frø og stilk. Finhakk alle grønnsakene.
Skrell og skyll potetene og skjær dem i små terninger. Del chilipepperen i to på langs, fjern frø og stilk og finhakk kjøttet.
Smelt smøret i en stor kasserolle og fres løk, selleri og paprika under omrøring på lav til middels varme til de begynner å mykne.
Dryss melet over grønnsakene. Stek under omrøring til melet er gyllenbrunt. Tilsett kokekraften fra kjøttet. Skum evt fett av overflaten først. Spe med litt og litt kraft mens du rører hele tiden. Kok opp under omrøring og la suppen koke til den tykner litt.
Tilsett poteter, chili, kalvekjøtt og tripe. La suppen trekke på svak varme med lokket halvt på i 30 minutter til. Smak til med salt, pepper og evt sitronsaft.
Tripe er vanligvis magesekk av kalv eller storfe, men også av svin og sau, som kan kjøpes ferdig preparert og forkokt hos slakteren. Vanlig mat imange land, men ikke hos oss.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)