• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)

Internasjonale / USA

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

MAISBRØDET:
100 g hvetemel
100 g funt maismel
1 ts bakepulver
1 ss sukker
½ ts salt
1 dl rømme
1 dl melk
4 ss olje
1 egg
KALKUNEN:
1 løk
2 selleristilker
75 g smør
200 g medisterfarse
1 bunt persille
4 kvister frisk timian, evt 2 ts tørket
3 kvister frisk salvie, evt 1 ts tørket
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
2 dl hønsebuljong
1 ovnsklar kalkun på ca 3 ½ kg
4 ss klaret smør
SAUS:
4 dl hønsebuljong
2 ss smør
2 ss hvetemel
evt litt kremfløte

Bruksanvisning

Bak brødet en dag eller to før kalkunen skal spises. Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle en 18 cm stor firkantet form eller brødform godt med olje. Bland alle tørre og våte ingredienser godt hver for seg. Arbeid deigen raskt sammen og ha den i formen. Stek brødet på nederste rille i 25 min.

Samme dag som kalkunen skal spises, renser du løken og hakker den fint. Skyll sellerien og hakk den fint. Varm smøret i en stekepanne til det skummer og fres løk og selleri på middels varme i ca 5 min. Tilsett medisterfarsen og stek den i 3-4 min mens du rører hele tiden.

Skyll friske urter om nødvendig. Plukk av bladene og hakk dem fint. Bland urtene med medisterfarsen. Tilsett salt og pepper.

Skjær maisbrødet i 3 cm store terninger og bland dem med medisteren, litt om gangen, sammen med buljongen. Blandingen skal være fuktig, men ikke for våt. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke alt maisbrødet.

Skyll kalkunen inni og utenpå under rennende kaldt vann. Tørk den godt med kjøkkenpapir. Gni kalkunen inni og utenpå med salt og pepper. Fyll den med medisterblandingen. Sy igjen åpningene med bomullstråd, eller bruk fuglenåler. Bind opp kalkunen – brett vingene innunder ryggen og bind dem fast, og bind lårene sammen – da holder fuglen fasongen bedre og blir jevnt stekt.

Forvarm stekeovnen til 175 C. Varm det klarede smøret i en stor stekegryte på en plate på komfyren. Brun kalkunen på alle sider på sterk varme. Når den er ferdig brunet, legges den med brystsiden ned i langpannen og settes på nederste rille i stekeovnen.

Stek kalkunen i minst 2 timer. Snu og øs den ofte med stekesjyen. Sjekk om den er stekt ved å stikke en spiss kniv inn i den tykkeste delen av låret. Kjøttsaften skal være helt klar, ikke rosa, når fuglen er ferdig stekt. Legg kalkunen over på et ildfast fat.

Skru av stekeovnen og sett kalkunen tilbake i ovnen så den holder seg varm mens du lager sausen. Skum først alt fettet av stekesjyen med en skje. Hell buljongen i stekegryten og skrap godt i bunnen av den så du får med alt. Ha sjyen over i en kasserolle og kok den opp.

Mos sammen smør og mel med en gaffel. Ha blandingen i den kokende sjyen, litt om gangen, mens du visper. La sausen koke til den tykner. Smak evt til med mer krydder. Sil sausen om nødvendig og rør evt inn litt kremfløte like før servering.

Internasjonale / USA


Sum Oppskrifter 111 funnet


Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)

Amerikansk eplekake

Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)

Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)

Amerikanske smultringer (Doughnuts)

Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)

Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)

Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)

Bakte potetskall (Baked potato skins)

Blåbærmuffins (Blueberry muffins)

Boston brown bread

Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)

Bønnepuré (Refried beans)

Bønner med mais (Succotash)

Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)

Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)

Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)

Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)

Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)

Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)

Cæsarsalat (Caesar salad)

Dampede skjell (Steamed clams)

Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)

Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)

Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)

Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)

Englekake (Angel food cake)

Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)

Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)

Ferskenpai (Peach cobbler)

Ferskensalsa

Flamberte bananer (Bananas Foster)

Fritert kylling (Southern fried chicken)

Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)

Fylte vaktler (Stuffed quail)

Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)

Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)

Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)

Gravlakssalat (Lomi lomi)

Gresskarpai (Pumpkin pie)

Gresskarsuppe (Pumpkin soup)

Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)

Hamburger i form (Hamburger Bake)

Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)

Jordbærkake (Strawberry shortcake)

Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)

Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)

Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)

Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)

Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)

Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)

Kjøttgryte med chili (Chili con carne)

Klippfiskboller (Salt cod balls)

Krabbekaker (Crab cakes)

Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)

Kreolsk gryte (Seafood gumbo)

Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)

Kylling royal (Chicken royal)

Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)

Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)

Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)

Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)

Limepai med marengslokk (Key lime pie)

Maiskolber (Corn on the cob)

Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)

Maisrelish (Corn relish)

Maissuppe (Corn chowder)

Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)

Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)

Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)

Ostekake (Cheesecake)

Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)

Peanøttkaramell (Peanut Brittle)

Peanøttsuppe (Peanut soup)

Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)

Ranch egg (Huevos Rancheros)

Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)

Ringformede rundstykker (Bagels)

Ris med reker og skinke (Jambalaya)

Råkostsalat (Coleslaw)

Rød pytt i panne (Red flannel hash)

Rød tomatris (Red Rice)

Salatbuffet (Salad buffet)

Salsa Cruda

Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)

Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)

Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)

Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)

Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)

Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)

Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)

Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)

Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)

Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)

Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)

Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)

Suppe av svarte bønner (Black bean soup)

Surdeigsvafler (Sourdough waffles)

Svartgrillet fisk (Blackened fish)

Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)

Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)

Søtpoteter (Sweet potatoes)

T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)

Taco med kjøtt (Beef tacos)

Taco med kylling (Chicken Tacos)

Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)

Tranebærsaus (Cranberry sauce)

Vegetarisk taco (Veggie Taco)

Waldorfsalat (Waldorf salad)

Ørret fylt med spinat og bacon (Stuffed trout)

Østers Rockefeller (Oysters Rockefeller)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen