Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ferske hummere, á ca 800 g
2 sjalottløk
4 ss smør
1 ts hvetemel
4 ss tørr sherry eller madeira
2 dl lettfløte
2 eggeplommer
salt
kajennepepper
Kok opp rikelig med lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter) i en kasserolle som er stor nok til å romme to hummere. La vannet fosskoke. Legg i hummerne med hodet først. Kok raskt opp igjen. Demp varmen og la hummeren trekke i så vidt kokende vann i 15 min. Ta dem opp med hullsleiv og la dem avkjøles litt.
Hold hummeren godt fast rundt kroppen og vri av klørne. Hold rundt hummerhodet og knekk av halen ved å bøye den oppover eller nedover.
Bruk begge tommelene og knekk åpen undersiden av hummerhalen ved å bryte kantene av haleskallet utover. Ta ut halekjøttet og fjern den mørke strengen (tarmen) som går langs ovversiden av halen. Fjern paven (magesekken) som ligger i hodet og gjellene. Rens den andre hummeren på samme måte.
Knekk hummerklørne med en nøtteknekker eller bank forsiktig på dem med en hamamer til skallet sprekker. Ta ut kjøttet fra klørne og fjern bruskskivene inne i klørne. Behold hummerkjøttet helt eller del det i biter.
Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt smøret i en liten kasserolle. Fres løken på svak varme til den er blank og myk. Dryss på melet og la det steke med under omrøring til det så vidt begynner å få farge. Ta kasserollen av platen og tilsett sherry mens du rører. Visp inn fløten. Kok opp sausen og la den småkoke i 4-5 minutter, rør hele tiden så det ikke blir klumper.
Visp sammen eggeplommene i en liten bolle. Tilsett litt av sausen mens du visper. Ta sausen av platen og tilsett eggeblandingen i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Varm forsiktig sausen under omrøring til den tykner. Ikke la den koke, da kan den skille seg. Smak til sausen med salt og en knivspiss kajennepepper.
Legg hummerkjøttet pent opp på varme tallerkener og hell sausen over og rundt det. Server kokt ris eller varm baguette til.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)