Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g kaldt smør + litt til smøring av formen
150 g hvetemel
1 ss melis
1 ss iskaldt vann
FYLL:
6 eggeplommer
1 boks vikingmelk, 400 g
4-5 lime
MARENGSLOKKET:
6 eggehviter
175 g sukker
¼ ts kremortartari, for eksempel Black Boy
Skjær smøret i terninger. Bland mel og melis. Smuldre smøret i melet med fingertuppene til en kornet masse. Dryss på vann og arbeid det hele raskt sammen til en deig. Form deigen til en ball, pakk den i plast og la den hvile kjølig i 1-2 timer.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en 25 cm stor paiform eller springform godt.
Arbeid raskt og kjevle deigen ut mellom to lag plastfolie, eller på lett melet bakebord, til en runding på 27-28 cm. Fjern plastfolien og kle formen med deigen. Klem deigen godt fast langs kantene.
Prikk deigen med en gaffel. Klipp til og legg bakepapir på deigbunnen, og dekk det igjen med et godt lag tørkede erter eller bønner.
Forstek paibunnen på nederste rille i stekeovnen i ca 15 minutter. Ta den ut av ovnen og fjern erter eller bonner og bakepapir. Sett inn paibunnen igjen og stek den i 10 minutter til. Sett bunnen til side. Demp stekeovnstemperaturen til 180 C.
Lag fyllet. Ha eggeplommene i en bolle, tilsett vikingmelk og visp til det er tykt.
Skrubb limefruktene godt under varmt vann. Riv skallet av to av dem på den fine siden av rivjernet. Ha skallet i eggekremen. Press saften av limefruktene. Mål opp 1 ¼ dl av saften og ha den i kremen. Bland lett og ha kremen i paiskallet. Glatt til overflaten med baksiden av en skje. Stek paien på nederste rille i stekeovnen i ca 20 minutter.
Stivpisk eggehvitene i mellomtiden. Pisk inn sukker og kremortartari litt etter litt. Pisk til glatt marengs.
Demp stekeovnstemperaturen til 150 C. Fordel marengsen på paien med en skje. Stek paien i 15-20 minutter til marengsen er pent brun. La paien avkjøles helt. Server den helst samme dag som den er laget.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)