Flere resulteter finnes under oppskriften
MAISPUFFER:
1 løk
150 g fint maismel
2 ss fint sammalt hvetemel
1 ss maisenna
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 egg
1 ¼ dl lunken melk
olje til fritering
TIL FISKEN:
500 g skinn- og beinfri steinbitfilet eller malle
3 ss fint maismel
2 ss fint sammalt hvetemel
1 ts salt
¼ ts nykvernet hvit pepper
1 knivspiss kajennepepper
olje til steking
1 sitron
salatblader til pynt
chilisaus til servering
Skrell og hakk løken til maispuffene meget fint. Bland løk, maismel, hvetemel, bakepulver, salt, egg og melk til en ikke for fast deig.
Del fiskefiletbitene i biter. Bland maismel, hvetemel, salt, pepper og kajennepepper på en tallerken. Vend fisken i blandingen til den er dekket av et jevnt lag.
Varm oljen til maispuffstekingen i en tykkbunnet kasserolle med høye kanter. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rund skaftet på en tresleiv som stikkes nedi. Bruker du elektrisk frityrkoker, varmer du oljen til 180 C.
Legg maispuffene i oljen med en spiseskje. Ta en skjefull deig og dypp hele skjeen ned i oljen. Stek noen få maispuffer om gangen i 2-3 minutter og vend dem så de blir jevnt stekt. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Hold dem varme.
Varm i mellomtiden oljen til fiskestekingen i en vid stekepanne. Legg i fiskestykkene og stek dem på middels varme i 3-4 minutter på hver side til de er gyllenbrune og gjennomstekte.
Skyll sitronen og salatbladene. Skjær sitronen i båter. Pynt tallerkenen med sitron og salat og server fisk og maispuffer varme med chilisaus til.
Det finnes en spesiell forklaring på hvorfor disse maispuffene opprinnelig kalles hush puppies (hysj valper). I gamle dager når fiskerne stekte fangsten ved elvebredden i Sørstatene og gjerne ville få de bjeffende hundene til å tie stille, knadde de litt av paneringsmelet fra fisken sammen til små boller, kastet dem til hundene og sa: Hush, puppies!.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)