Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg sprengt oksebryst eller annet lettsaltet storfekjøtt
500 g rødbeter
750 g faste poteter
300 g gulrøtter
300 g små neper
300 g småløk
1 lite kålhode
salt
1 bunt persille til pynt
pepperrotsaus til servering
sennep til servering
Skyll det saltede kjøttet og legg det i en stor kasserolle. Hell på kaldt vann til det dekker.
Kok opp og fjern skummet på overflaten med en hullsleiv. La kjøttet trekke på svak varme med lokket på gløtt til kjøttet er mørt, 3-4 timer. Stikk i kjøttet med en stekegaffel. Den glir lett inn i kjøttet når det er mørt.
Når kjøttet er nesten mørt, etter 2-3 timer, begynner man med grønnsakene slik at alt blir ferdig samtidig.
Legg rødbeter med skall i kokende lettsaltet vann. Legg på lokk og la dem småkoke til de er møre, 30-45 minutter.
Skrell poteter, gulrøtter og neper og skjær alt i store terninger. Skrell småløken. Rens kålen og skjær den i smale båter.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en stor kasserolle. Ha i poteter og løk og kok det i 10 minutter. Tilsett gulrøtter og neper og kok opp. Legg kålen på toppen og kok videre i ca 10 minutter til alt er så vidt mørt.
La grønnsakene renne av. Skrell rødbetene og skjær dem i biter. Skyll persillen, plukk av bladene og hakk dem fint.
Ta opp kjøttet og skjær det i skiver. Legg kjøtt og grønnsaker opp på serveringsfatet og dryss på persille. Server pepperrotsaus (se egen oppskrift) og sennep til.
Alabama-biff (Alabama Beef Bowl)
Amerikansk grytestek (Yankee pot roast)
Amerikansk kjøttpai (Beef potpie)
Amerikanske smultringer (Doughnuts)
Appelsinmarinert fisk (Fish with Orange)
Bakte bønner som i Boston (Boston baked beans)
Bakte poteter med fyll (Stuffed baked potatoes)
Bakte potetskall (Baked potato skins)
Blåbærmuffins (Blueberry muffins)
Brødpudding med whiskysaus (Bread pudding with whiskey)
Bønnesalat fra Santa Fe (Santa Fe Bean Salad)
Californisk fisk- og skalldyrsuppe (Cioppino)
Californiske bakte epler (California baked Apples Jubilee)
Chiligryte med kjøttbiter og bønner (Longhorn Chili)
Clubsteak med ostebakte poteter (Club-steak `n cheesebaked potatoes)
Cowboy-gryte (Western Beef and Rice Casserole)
Dampede skjell (Steamed clams)
Dampet laks med dillsaus (Steamed salmon steaks)
Dessertkake fra Hawaii (Hawaiian Upside-Down Dessert)
Enchilada med kjøttdeig (Beef Enchilada)
Endiviesalat med valnøtter (Wisconsin Endive with walnuts)
Fajitaer med reker (Shrimp Fajitas)
Fattigmannsgryte (Poor Man´s Stew)
Flamberte bananer (Bananas Foster)
Fritert kylling (Southern fried chicken)
Fruktsalat med vaniljeyoghurt (Vanilla Fruit Salad)
Gammeldags vaniljeis (Old-fashioned ice cream)
Glasert eplekake med krydder (Applesauce cake)
Glaserte søtpoteter (Candied sweet potatoes)
Grillet T-beinstek (Grilled T-bone steaks)
Hamburger i form (Hamburger Bake)
Hummer med fløtesaus (Lobster Newburg)
Jordbærkake (Strawberry shortcake)
Kald avocadosuppe (Chilled avocado soup)
Kalkun med maisbrødfyll (Thanksgiving Day turkey)
Kalkunsalat fra Virginia (Virginia Turkey Salad)
Kalvesuppe med grønnsaker (Philadelphia pepper pot)
Kamskjell i fløtesaus (Creamed scallops)
Kjøttbrød med bacon (Meatloaf with bacon)
Kjøttgryte med chili (Chili con carne)
Klippfiskboller (Salt cod balls)
Krabbesuppe fra Maryland (Maryland Crab Soup)
Kylling i fløtesaus (Chicken à la King)
Kyllinggryte med grønnsaker (Brunswick stew)
Kyllingsalat fra Sørstatene (Chicken salad)
Kyllingsalat med nachos (Shaken´ Rattle Salad)
Kyllingsuppe med tortillachips (Texas Tortilla Soup)
Limepai med marengslokk (Key lime pie)
Maispletter som i Midtvesten (Corn oysters)
Maissuppe fra Texas (Sweet Corn Soup)
Makaroniform med ost og skinke (Macaroni cheese with ham)
Minnesota-ris (Wild Rice Minnesota Style)
Pannekaker med lønnesirup (Pancakes with maple syrup)
Peanøttkaramell (Peanut Brittle)
Pecannøttpai med lønnesirup (Pecan pie)
Rekecocktail fra Louisiana (Shrimp cocktail)
Ringformede rundstykker (Bagels)
Ris med reker og skinke (Jambalaya)
Rød pytt i panne (Red flannel hash)
Sjokoladekake med valnøtter (Brownies)
Sjokoladekarameller med nøtter (Chocolate fudge)
Skinke med eple og boller (Schnitz un knepp)
Skjellsuppe med poteter (Clam chowder)
Småkaker med nøtter og sjokolade (Chocolate chip cookies)
Speilegg med stekte poteter (Eggs with hash browns)
Sprengt oksebryst med grønnsaker (New England boiled dinner)
Stekt bønnemos (Burning Butt Refried Beans)
Stekt fisk med maispuffer (Catfish with hush puppies)
Stekte grønne tomater (Fried green tomatoes)
Sterk kjøttdeigdipp (Hotter than Hell Dip)
Sterk tomatsaus (Ranchero Sauce)
Suppe av svarte bønner (Black bean soup)
Surdeigsvafler (Sourdough waffles)
Svartgrillet fisk (Blackened fish)
Svartøybønner med ris (Hoppin´ John)
Svineribbe med krydret saus (Barbecued spareribs)
T-ben stek med bakte poteter (T-bone steak with baked potatoes)
Taco med kylling (Chicken Tacos)
Texmex frokostomelett (Home of the Heart Omelet)
Tranebærsaus (Cranberry sauce)