Flere resulteter finnes under oppskriften
2 løk eller rødløk, med skall
olivenolje til å gni løkene, pluss 2 ½ dl
3 auberginer
3 tomater
2 røde paprikaer
1 ¼ dl nypresset sitronsaft
3 hvitløkfedd, hakket
salt
nymalt pepper
bladpersille, hakket
Gni løkene med olivenolje, legg dem i en liten form og stek dem i ovn ved 200 C til de er møre, ca 1 time. La dem avkjøles til du kan ta på dem, og skrell og skjær dem i 1 cm tykke skiver.
Mens løken steker, prikker du auberginene med gaffel på flere steder og legger dem i en annen form. Ha tomatene også i formen og sett den ved siden av løkformen i ovnen. Stek tomatene i ca 15 minutter, til skinnet er svart. La tomatene stå til avkjøling til du kan ta i dem, flå dem og skjær i terninger. La auberginene steke i ca 45 minutter, til de er møre, men ennå ikke blitt til mos. Avkjøl dem, flå dem og riv dem i tykke strimler. Legg alt sammen i et dørslag til avrenning.
Skru på grillen i stekeovnen. Skjær paprikaene i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Legg dem med snittsiden ned på en stekeplate. Grill dem til skinnet blir svart og sprekker. Ta stekeplaten ut av ovnen, pakk aluminiumsfolie tett rundt paprikaene og skjær dem i lange, smale strimler.
Legg løk, aubergine, tomater og paprika i en stor bolle. Bland 2 ½ dl olivenolje, sitronsaft og hvitløk i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over aubergineblandingen og vend på det til alt er dekket av dressing. Smak til med salt og pepper. Dryss persille over og server.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais