Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g lettsaltet, kokt lårtunge i skiver
blandet salat
1 ts dijon-sennep
1 ss balsamico eddik
4 ss olivenolje
8 grønne asparges
2 tomater
1 bunt kjørvel
1 bunt gressløk
salt
nykvernet hvit pepper
Pepperrotkrem:
crème fraîche
sitron
pepperrot
salt
nykvernet hvit pepper
Er ikke lettsaltet lårtunge tilgjengelig som pålegg, må man selv koke den i vann på svak varme til kjøttet er mørt, 90-120 minutter. Avkjøl kjøttet i kokelaken og skjær det i skiver.
Rens salaten og la den ligge i ca 30 minutter i kaldt vann slik at den blir sprø og fin. Løft salaten opp av vannet og la vannet renne godt av.
Bland sennep, eddik, olje og smak til med salt og pepper. Kutt vekk ca 3 cm av aspargesens nederste del og kok den mør i lettsaltet vann.
Del tomatene i båter og ta ut frøene slik at du får fine tomatblader.
Bland ingrediensene til pepperrotkremen og smak til med salt og pepper. Kremen kan godt piskes slik at den får en luftig konsistens.
Bland salat og olje/eddik-dressingen og anrett sammen med skiver av lårtunge, asparges og tomatblader. Pynt med kjørvel, gressløk og server med pepperrotkrem.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais