Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g tørkede svartøyebønner
1 laurbærblad
3 ss kaldpresset olivenolje
3-4 ss vineddik
salt
sukker
nykvernet svart pepper
200 g vårløk
300 g tomater
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
3 stilker frisk mynte
Skyll bønnene under rennende kaldt vann. Ha dem i en bolle, hell på rikelig med kaldt vann og la dem ligge i bløt natten over.
Sil av bløtevannet, skyll bønnene og ha dem i en stor kasserolle. Hell på vann så det dekker, tilsett laurbærbladet og la bønnene koke opp. Fjern skum fra overflaten. Legg på lokk og la bønnene koke på svak varme i 35-45 minutter, eller til de er møre.
La bønnene renne av i et dørslag, og la dem stå til det slutter å dampe av dem. Ha bønnene over i en bolle. Rør inn olivenolje, eddik, salt, litt sukker og rikelig med pepper. Bland det hele forsiktig og la bønnene avkjøles i ca 1 time.
Rens i mellomtiden vårløken og skjær dem i skiver. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Fjern frø og stilkefeste og finhakk tomatkjøttet.
Skyll og tørk persillen og mynten og finhakk halvparten av bladene. Bland bønner, vårløk, tomat og hakkede urter og smak eventuelt til med mer salt og pepper. Legg opp bønnesalaten i en serveringsbolle og pynt med persille- og mynteblad før servering.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais