Flere resulteter finnes under oppskriften
5 løk
vann
salt
1 pose dypfryste brekkbønner, 500 g
2 bokser maiskorn, à 350 g
8 kokte poteter
2 grønne paprika
6 tomater
Dressing:
3 ss hvitvinseddik
1 ts oregano
½ ts salt
2 krmpepper
2 hvitløkfedd
¾ dl olje + ¼ dl vann
svarte oliven til pynt
dill eller persille til pynt
Skrell og skjær løken i skiver. Forvell den i 2-3 minutter i kokende, saltet vann. Hell den i en sil og la den renne av og avkjøles. Kok brekkbønnene så vidt møre og skyll dem i kaldt vann.
Hell kraften av maiskornene. Skrell de kokte potetene og skjær dem i skiver. Del paprikafruktene på langs, fjern kjernehuset, skyll og strimle dem. Skjær tomatene i båter eller skiver.
Bland dressingen.
Bland alle grønnsakene i en vid bolle. Hell over dressingen. Dekk til salaten og sett den en times tid i kjøleskapet til den skal serveres. Pynt med svarte oliven og klipp eventuelt over dill eller persille.
Server salaten som middagsrett med ost og brød eller som eneste tilbehør til roastbiff, lammelår, røkt svinekam eller kylling.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais