Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ferske fjordsild
2 appelsiner
1 sitron
olivenolje
2 stilker rosmarin
pepper
1 hel nellik
1 kg nypoteter
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 løk
50 g pinjekjerner
Rens og fileter sildene. Hvis de ikke er helt ferske, bør de dypfryses et døgn før videre behandling. Tin dyprfyste sild.
Skrell sitronen og én appelsin med en potetskreller. Skjær skallet i tynne strimler. Press saften av appelsinene.
Hell så mye olje på et dypt fat at det står tre mm opp på kanten. Legg sitrusskall, litt appelsinsaft, rosmarin, sildefileter, pepper og nellik lagvis i oljen. Sett fatet kaldt, og la silden trekke i minst to timer.
Kok potetene. Skrell og skjær dem i skiver. Hell vin, to skjeer olje og resten av appelsinsaften over potetskivene mens de er varme. Rens og hakk løken, og tilsett den sammen med de avdryppede sildefiletene.
Rist pinjekjernene i tørr stekepanne og dryss dem over salaten.
Agurk- og fetasalat med fennikel og mynte
Appelsinsalat med avocado og løk
Auberginesalat med løk og paprika
Avocado, appelsin og mandelsalat
Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Blandet salat med feta og grillede ferskener
Frisk salat med lettsaltet lårtunge, asparges og pepperrotkrem
Fruktsalat med frossen yoghurt
Fruktsalat med jordbær og fylt sjokolade
Geitostsalat med bringebærdressing
Grønn salat med selskapserter, ristet bacon og brødkrutonger
Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette
Høstsalat med kylling og linser
Kirsebær og fersken i god saus
Krabbesalat på artisjokkbunner
Kylling med ruccula, løvetann og bønner
Kyllingsalat med grønne bønner
Middagssalat med løk, bønner og mais
Nudelsalat med sesampasta og paprika
Pasta-, paprika- og broccoli salat
Pastasalat med frisk basilikum
Polsk rødbetsalat med marinade
Potetsalat med fransk dressing
Potetsalat med sennep og spekepølse
Rissalat med blåskjell eller tunfisk
Rødbetsalat med eple, løk og sylteagurk
Rødbetsalat med roquefort og kapers
Rødkålsalat med epler og svisker
Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika
Salat med avcado, mango og grapefrukt
Salat med avokado og røkt fisk
Salat med fetaost, løk og agurk
Salat med grønn paprika og tomat
Salat med marinert sild og nypoteter
Salat med squash, tomater og ost
Salat med søt sitron- og ingefærdressing
Salat med varmrøkt rypebryst og nypotet
Sjampinjongsalat med rødbeter og eple
Syltet aubergine og tomat med koriander
Traktkantarellsalat med rødbeter
Tunfisksalat med bønner og mais