• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Frokostbrød

Spesialkost / Glutenfri

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

50 g gjær
5 dl vann
2 ss husk
1 ½ ts karve
½ ts salt
½ dl olje
8 dl fin glutenfri melblanding

Bruksanvisning

(12 stk.)

Smul gjæren i bakebollen. Varm vannet til fingervarmt, og hell det over gjæren. Rør til den er oppløst. Tilsett husk, karve og salt. Rør om og la husken svelle i ca 10 minutter.

Bland i olje og mesteparten av det glutenfrie melet. Arbeid deigen riktig kraftig, helst i maskin. Deigen skal være ganske klissete og vanskelig å håndtere når den er ferdig. Da blir det ferdige brødet saftig og får god konsistens.

Flytt deigen over i en stor sprøytepose. Steng den store åpningen og trykk deigen ut i jevnstore boller på et bakepapir på en ovnsplate. Man kan også forme deigbollene ved hjelp av to spiseskjeer. Strø først 1 ss melblanding over deigen, så klisser den ikke så mye.

Strø på rikelig med sesam- eller solsikkefrø. Dekk med bakeduk og hev i ca 1 time. Stek ved 250 C i ca 12-15 minutter. La brødene avkjøles under en bakeduk. Dette brødet holder seg godt uten å smule i 1-3 dager. Kan fryses.

Spesialkost / Glutenfri


Sum Oppskrifter 32 funnet


Baguette

Brun saus

Eplekake

Fløtestuet sopp

Frityrrøre til fisk og skalldyr

Frokostbrød

Grove rundstykker

Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig

Hjemmelaget pasta

Hvit saus

Hvitt formbrød

Kakebunn

Kjøttsaus

Kokoskake

Krumkaker

Lasagne

Mysli

Ostekake

Paideig

Pastasaus

Pepperkaker

Pizza med pølse

Pizzabunner

Polentagrøt

Potetterte med sitronsaus

Rabarbrapai

Sjokoladekake

Skalldyrstuing

Sprø kyllingfilet

Tomatsuppe

Tynne pannekaker

Vafler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen