• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hvitt formbrød

Spesialkost / Glutenfri

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

25 g gjær
2 ss margarin eller smør
2 ½ dl melk eller vann
1 ss husk
1 egg
½ ts salt
6 dl fin glutenfri melblanding
margarin, smør eller olje til formen
sesamfrø, valmuefrø eller hirsflak

Bruksanvisning

(1 brød)

Smul gjæren i bakebollen. Smelt matfettet og tilsett melk eller vann. Varm dette til fingervarmt., og hell det over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett husk og la det svelle i 10 minutter.

Bland i egget sammen med salt og mesteparten av melblandingen. Arbeid deigen kraftig i maskinen og tilsett resten av melblandingen mens maskinen går.

Smør en avlang form som rommer ca 1 ½ liter med matfett og strø den med frø eller hirseflak. Fyll deigen i formen og glatt til overflaten. Strø eventuelt litt frø eller hirse oppå. Dekk formen med en bakeduk og la den heve i 45-60 minutter.

Stek på nederste rille ved 200 C i 30-40 minutter. La brødet stå en stund i formen før det hvelves ut. La det avkjøles under bakeduk.

Spesialkost / Glutenfri


Sum Oppskrifter 32 funnet


Baguette

Brun saus

Eplekake

Fløtestuet sopp

Frityrrøre til fisk og skalldyr

Frokostbrød

Grove rundstykker

Grunnoppskrift til retter av kjøttdeig

Hjemmelaget pasta

Hvit saus

Hvitt formbrød

Kakebunn

Kjøttsaus

Kokoskake

Krumkaker

Lasagne

Mysli

Ostekake

Paideig

Pastasaus

Pepperkaker

Pizza med pølse

Pizzabunner

Polentagrøt

Potetterte med sitronsaus

Rabarbrapai

Sjokoladekake

Skalldyrstuing

Sprø kyllingfilet

Tomatsuppe

Tynne pannekaker

Vafler

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen