• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fransk fiskepostei

Tilbehør / Annet

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 kg laks eller ørret
1/2 kg torskefilet
noen reker
50 g smør
50 g hvetemel
2 1/2 dl melk
2 egg
3 ts hakket persille
litt fennikel
75 g brødrasp
salt
hvit pepper
2 ss sherry eller sitronsaft

Saus:
2 1/2 dl kremfløte
revet skall og saft av 1 sitron
200 g små sjampinjonger
2 ss olivenolje
urensede reker og persille til pynt

Bruksanvisning

Mal laks, torsk og reker en gang på kjøttkvern, eller hakk det.

Smelt smøret i en gryte, rør i melet og spe med melken. Dette skal være en tykk saus.

Rør inn fisken, egg, krydder, brødrasp, sherry eller sitronsaft og smak godt til.

Smør en form og press deigen ned i formen og sett den midt i ovnen ved 170 C i 1 time og 15 min.

Lag sausen ved å røre fløten sammen med sitron og smak til. Rist sjampinjongene i olje og ha dem i sausen.

Hvelv posteien ut av formen. Server den kald eller varm. Pynt med reker og persille.

Tilbehør / Annet


Sum Oppskrifter 214 funnet


Abborkaviar

Agurksalat til fisk

Aïoli

Anchoïade

Appelsin- og sitronkrem

Aprikoschutney

Aromasmør

Avocadosmør

Bakt eple med rødløk

Basilikumeddik

Beurre blanc

Bringebæreddik

Brødboller

Bulgur

Crème Fraiche med tyttebær og gressløk

Curryketchup, hjemmelaget

Dansk leverpostei

Dillkroneeddik

Dillsmør

Duppe

Eggekrem

Eggekrem med mandler

Endivier i ostesaus

Eple- og plommechutney

Eple- og pærechutney

Eplechutney

Eplemos med vin og nøtter

Eplemyntechutney

Ertestuing med stekt løk

Estragon- og timianremulade

Estragoneddik

Estragonsmør

Fasanpostei

Fennikelsmør

Fiken- og sviskechutney

Fløtekokt hvitkål

Fransk fiskepostei

Fransk harepostei

Frijoles Refritos

Frityrstekte blomkålbuketter

Fylt svinepostei

Fårerull

Garam masala

Gazpacho kremdipp

Glasert løk

Gomme

Gremolata

Grillmiks med koriander

Grønn asparges med saus

Grønn pepperkornsmør

Grønnsakfat med ost

Grønt pepperfruktsmør

Grønt smør

Gåseleverpostei

Helstekt løk

Het chutney

Hjemmelaget julesennep

Hummersmør

Hvitløkeddik med mynte

Hvitløksgress

Hvitløksmør

Hønseleverpostei

Hønsepostei

Juleleverpostei

Kald rømmesaus med sopp

Kalvesylte

Kanelsukker

Kapersmajones

Karamellisert hvitløk

Karrismør

Karsesmør

Kaviarsmør

Kikertpure

Kjøttpaté à la Lyon

Kjøttpostei med krydderurter

Kjøttpostei med sjampinjonger

Knuste oliven

Korallsmør

Koriander-chutney

Krepsesmør

Kryddermiks med sitron og urter

Kryddersmør

Krydret fenikkel

Krydret rom-smør

Kyllingleverpostei

Kålrotstappe

Lammeleverpostei

Lammerull

Lever- og kjøttpostei

Leverpostei med ansjos

Leversauté

Libanesisk puré av grillede auberginer

Limepickles, sterk

Løk i tomatsaus

Madeiragelé

Mager leverpostei

Maisrelish

Maque Choux

Marinert hvitløkfedd

Marinert purre

Marinerte bønner

Marinerte oliven

Matze-boller

Melisglasur

Mokkakrem

Mors kjøttpostei

Myntechutney

Mynteeddik

Nedlagt sitron

Niter kebbeh-kryddersmør

Normannasmør

Norzolakrem

Oksepostei

Oliven i marinade

Oliven- og hvitløkmiks

Olivensmør

Olivensnacks

Oreganoeddik

Ovnsbakt hel hvitløk

Ovnsbakte tomater

Ovnsstekte rotfrukter

Ovnstekte tomater

Paprikasmør

Parisersmør

Parmesan- og hvitløkmiks

Peanøttsmør

Pepperrotsmør

Peppersalt

Peprete urter

Persillesmør

Persisk krokan

Plommechutney

Polenta

Polsk kalvepostei

Portvingelé

Posteikrydder

Provencalsk grønnsakrøre

Provence-smør

Purre i eggestand

Pærechutney

Ras el hanout

Ravigotte-smør

Rekesmør

Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt

Rogndipp

Roquefort- og peppersmør

Roquefortsmør

Rose-smør

Rosmarin- og hvitløksmør

Rouille

Rullesylte

Rød surkål

Rødbeter med hvitløkkrem

Rødkål

Rødkål med rosiner

Rødvinsmør

Safransmør

Salmoriglio

Saltagurker

Sandefjordsmør

Sellerigrateng

Sennepskrem

Sennepsmør

Sennepspickles

Sitronkrem

Sitronmelisseeddik

Sitronsild

Sitronsmørkrem

Sitronsopp

Sjokoladekrem

Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit

Slangeagurk med dill

Slangeagurk med gulrøtter

Smørstekte auberginer med rømme

Solbæreddik

Solbæreddik

Sommergrateng

Sopp og tomatblanding

Sopp- og løkfres

Soppsmør

Spaghetti med tomat

Spennende rødkål

Spinatanretning med blomkål

Spinatgrateng med ost

Stangselleri med bacon

Stekt bønnemos

Stikkelsbærchutney

Stjerneanissukker

Stuet purre

Sukkerlake til drinker

Surkål

Surkål, gjæret

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltet ingefær

Syltet julelaks

Syltet laks

Tapenade

Tomat- og eplesmør

Tomat-, hvitløk- og estragonrelish

Tomatmos

Tomatsmør

Torskerognkaviar

Trøffelsmør

Tysk svinesylte

Tyttebærrømme

Tørking av laurbærblader

Tørking av rosmarin

Tørking av timian

Ungarsk surkålgryte

Urte- og hvitløkmiks

Urterømme

Urtesmør

Vaniljesukker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen