Flere resulteter finnes under oppskriften
3 store auberginer
2 hvitløkfedd, knust
saften av 3 sitroner
1 ½ dl tahini-pasta
salt
1 ts malt spisskummen
6 svarte olivener
Grill auberginene under svært varm grill i 20 minutter. Snu dem med jevne mellomrom til skinnet er svart og har luftbobler over det hele.
Legg et kjøkkenhåndkle over i 10 minutter, og dra deretter av skinnet. Klem saften ut av auberginekjøttet.
Mos auberginekjøttet i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, sitronsaft, tahini, salt og spisskummen. Juster smaksbalansen, med salt eller sitronsaft om ønskelig.
Garneres med oliven og serveres.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme