Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g sesamfrø
30 g spisskummenfrø
45 g korianderfrø
60 g hasselnøtter uten skall og skinn
60 g ristede kikerter, om ønskelig
1 ts salt
½ ts svart pepper
Lag denne krydderblandingen i store mengder og oppbevar i lufttette bokser. Serveres som dip med brød og fruktig olivenolje.
Sett en tykkbunnet stekepanne på middels varme. Når pannen er skikkelig varm, har du sesamfrøene oppi. Rør uavbrutt til de er lett brune over det hele.
Sett sesamfrøene til side for å kjølne. Rist spisskummenfrøene i samme panne til de er lett brunede, og korianderfrøene til de begynner å sprette. Rist hasselnøttene til de er jevnt brune. Sett alt til kjøling.
Bland frø, nøtter og kikerter med salt og pepper. Hell blandingen i en kjøkkenmaskin og hakk til det blir en tørr, pulveraktig blanding.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme