• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Maque Choux

Tilbehør / Annet

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

50 g smør
1 stor løk, finhakket
1 grønn paprika, renset og skåret i terninger
2 store tomater, flådd og hakket
450 g dypfryst mais, opptint
1,2 dl melk
salt
malt svart pepper
kajenne

Bruksanvisning

Dette er en klassisk kajunrett som smaker godt til skinke og kylling. Noen tilsetter litt sukker for å gjøre den søtere, men for de fleste er søtsmaken i maiskornene nok.

Smelt halvparten av smøret i en stor stekepanne, og stek løken myk over lav varme i omtrent 10 minutter til den er lys og gyllen. Ha i paprika, og la det steke et minutt til mens du rører. Tilsett tomatene og la det småkoke mens du gjør klar maisen.

Ha mais og melk i matmølle, og kjør det noen omganger til massen har en grøtaktig konsistens.

Rør maisblandingen godt sammen med grønnsakene i pannen. La det putre med lokket halvveis på over svak varme i 20 minutter. Rør ofte slik at det ikke svir seg i bunnen. Hvis blandingen blir for tørr, kan man tilsette litt mer melk. Hvis den virker for løs mot slutten , kan man ta av lokket, sette opp varmen litt og røre hele tiden de siste 5 minuttene.

Bland inn resten av smøret og smak til med rikelig salt, svart pepper og kajenne. Serveres rykende varm.

Tilbehør / Annet


Sum Oppskrifter 214 funnet


Abborkaviar

Agurksalat til fisk

Aïoli

Anchoïade

Appelsin- og sitronkrem

Aprikoschutney

Aromasmør

Avocadosmør

Bakt eple med rødløk

Basilikumeddik

Beurre blanc

Bringebæreddik

Brødboller

Bulgur

Crème Fraiche med tyttebær og gressløk

Curryketchup, hjemmelaget

Dansk leverpostei

Dillkroneeddik

Dillsmør

Duppe

Eggekrem

Eggekrem med mandler

Endivier i ostesaus

Eple- og plommechutney

Eple- og pærechutney

Eplechutney

Eplemos med vin og nøtter

Eplemyntechutney

Ertestuing med stekt løk

Estragon- og timianremulade

Estragoneddik

Estragonsmør

Fasanpostei

Fennikelsmør

Fiken- og sviskechutney

Fløtekokt hvitkål

Fransk fiskepostei

Fransk harepostei

Frijoles Refritos

Frityrstekte blomkålbuketter

Fylt svinepostei

Fårerull

Garam masala

Gazpacho kremdipp

Glasert løk

Gomme

Gremolata

Grillmiks med koriander

Grønn asparges med saus

Grønn pepperkornsmør

Grønnsakfat med ost

Grønt pepperfruktsmør

Grønt smør

Gåseleverpostei

Helstekt løk

Het chutney

Hjemmelaget julesennep

Hummersmør

Hvitløkeddik med mynte

Hvitløksgress

Hvitløksmør

Hønseleverpostei

Hønsepostei

Juleleverpostei

Kald rømmesaus med sopp

Kalvesylte

Kanelsukker

Kapersmajones

Karamellisert hvitløk

Karrismør

Karsesmør

Kaviarsmør

Kikertpure

Kjøttpaté à la Lyon

Kjøttpostei med krydderurter

Kjøttpostei med sjampinjonger

Knuste oliven

Korallsmør

Koriander-chutney

Krepsesmør

Kryddermiks med sitron og urter

Kryddersmør

Krydret fenikkel

Krydret rom-smør

Kyllingleverpostei

Kålrotstappe

Lammeleverpostei

Lammerull

Lever- og kjøttpostei

Leverpostei med ansjos

Leversauté

Libanesisk puré av grillede auberginer

Limepickles, sterk

Løk i tomatsaus

Madeiragelé

Mager leverpostei

Maisrelish

Maque Choux

Marinert hvitløkfedd

Marinert purre

Marinerte bønner

Marinerte oliven

Matze-boller

Melisglasur

Mokkakrem

Mors kjøttpostei

Myntechutney

Mynteeddik

Nedlagt sitron

Niter kebbeh-kryddersmør

Normannasmør

Norzolakrem

Oksepostei

Oliven i marinade

Oliven- og hvitløkmiks

Olivensmør

Olivensnacks

Oreganoeddik

Ovnsbakt hel hvitløk

Ovnsbakte tomater

Ovnsstekte rotfrukter

Ovnstekte tomater

Paprikasmør

Parisersmør

Parmesan- og hvitløkmiks

Peanøttsmør

Pepperrotsmør

Peppersalt

Peprete urter

Persillesmør

Persisk krokan

Plommechutney

Polenta

Polsk kalvepostei

Portvingelé

Posteikrydder

Provencalsk grønnsakrøre

Provence-smør

Purre i eggestand

Pærechutney

Ras el hanout

Ravigotte-smør

Rekesmør

Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt

Rogndipp

Roquefort- og peppersmør

Roquefortsmør

Rose-smør

Rosmarin- og hvitløksmør

Rouille

Rullesylte

Rød surkål

Rødbeter med hvitløkkrem

Rødkål

Rødkål med rosiner

Rødvinsmør

Safransmør

Salmoriglio

Saltagurker

Sandefjordsmør

Sellerigrateng

Sennepskrem

Sennepsmør

Sennepspickles

Sitronkrem

Sitronmelisseeddik

Sitronsild

Sitronsmørkrem

Sitronsopp

Sjokoladekrem

Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit

Slangeagurk med dill

Slangeagurk med gulrøtter

Smørstekte auberginer med rømme

Solbæreddik

Solbæreddik

Sommergrateng

Sopp og tomatblanding

Sopp- og løkfres

Soppsmør

Spaghetti med tomat

Spennende rødkål

Spinatanretning med blomkål

Spinatgrateng med ost

Stangselleri med bacon

Stekt bønnemos

Stikkelsbærchutney

Stjerneanissukker

Stuet purre

Sukkerlake til drinker

Surkål

Surkål, gjæret

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltet ingefær

Syltet julelaks

Syltet laks

Tapenade

Tomat- og eplesmør

Tomat-, hvitløk- og estragonrelish

Tomatmos

Tomatsmør

Torskerognkaviar

Trøffelsmør

Tysk svinesylte

Tyttebærrømme

Tørking av laurbærblader

Tørking av rosmarin

Tørking av timian

Ungarsk surkålgryte

Urte- og hvitløkmiks

Urterømme

Urtesmør

Vaniljesukker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen