Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 auberginer
salt
pepper
paprikapulver
1/2 dl olje
1 fedd knust hvitløk
1 1/2 dl rømme
klippet persille
paprikapulver
Vask auberginene og skjær dem i ca 2 cm tykke skiver.
Varm oljen i en stor stekepanne. Brun aubergine-skivene på begge sider. Tilsett knust hvitløk og dryss salt, pepper og paprika over. La auberginene surre til de er møre, ca 10 minutter.
Ta dem opp med hullslev, anrett dem på varmt fat og hell rømme over.
Dryss litt klippet persille og paprikapulver over og server retten varm og nylaget. Den smaker deilig til fugl og kjøtt.
Crème Fraiche med tyttebær og gressløk
Kryddermiks med sitron og urter
Libanesisk puré av grillede auberginer
Ristet krydder- og nøtteblanding fra Egypt
Skogsbæryoghurt med sennep og aquevit
Smørstekte auberginer med rømme