• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bakt ris fra Alicante

Tilbehør / Ris

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g malt kjøtt av magert svin eller kalv, eller en blanding
25 g ferske brødsmuler, bløtlagt i melk eller vann som dekker, så klemt tørt
50 g mandler, malt
3 ss bladpersille, hakket
1 egg
skall av 1 sitron, revet
salt
nymalt pepper
-
1 rød paprika
1 dl olivenolje
3 hvitløkfedd, skrelt, men hele
1 liter kyllingkraft
1 helt kyllingbryst, uten bein med skinn og delt i biter på 2,5 cm
250 g svinekjøtt, delt i terninger på 2 ½ cm
salt
nymalt pepper
125 g bacon i tykke skiver, skåret i terninger på 6 millim, eller svinepølse i skiver
5 dl spansk ris
225 g avrente, kokte eller hermetiske kikerter
7 egg
½ dl melk

Bruksanvisning

Lag først kjøttbollene: Ha malt svine- og/eller kalvekjøtt, brødsmuler, mandler, persille, egg, sitronskall, salt og pepper i en bolle. Bland godt og form til små kjøttboller på ca 2,5 cm i diameter. Sett til side.

Skru på stekeovnsgrillen. Skjær paprikaen i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Legg de halve paprikaene med snittsiden ned i en ildfast form og sett dem under grillen. Grill paprikaen til skinnet blir svart og sprekker. Ta formen ut og legg aluminiumsfolie løst rundt paprikaen. La den avkjøles i 10 minutter, og plukk vekk skinnet. Legg paprikaen i en hurtigmikser eller food processor og sett til side.

Sett stekeovnen på 180 C.

Varm olivenoljen på svak varme i en stor stekepanne som kan settes i stekeovnen. Ha i hvitløkbåtene og stek i 2-3 minutter til de er myke. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i foood processoren sammen med den ristede paprikaen. Ha i 1 ¼ dl av kyllingkraften og kjør det til en jevn puré. Sett til side.

Dryss salt og pepper på kylling- og svinekjøttbitene. Varm oljen som er igjen i stekepannen på sterk varme. Ha i kyllingkjøttet og brun det godt på alle sider i 5-8 minutter. Ta det opp med hullsleiv og legg det på en tallerken. Brun ett slag av gangen av svinekjøtt, kjøttboller, bacon eller pølse på sterk varme i den samme oljen. Sett til side sammen med kyllingen.

Kok opp resten av kraften (8 ¾ dl) i en kjele på sterk varme, og skru deretter ned varmen til det bare så vidt småkoker. Når du er ferdig med å brune alle kjøttslagene, har du risen i oljen som er igjen i pannen og steker på middels varme. Rør godt, ha i paprikapureen og stek i noen minutter, til det er godt blandet. Ha i den småkokende kraften, kikertene og alle kjøttslagene. Kok opp. Skru på svak varme og kok uten lokk i ca 7 minutter, til alle smakene har blandet seg og noe av væsken er absorbert. Rør ofte mens det koker. Flytt pannen inn i stekeovnen og stek uten lokk i ca 10 minutter, til nesten all væsken er absorbert.

Visp sammen egg og melk i en bolle. Fordel blandingen over risen. Skru temperaturen i ovnen opp til 260 C og fortsett å steke i 5-8 minutter til toppen er pent brun.

Ta pannen ut av ovnen og la den stå i 10 minutter, før du serverer retten direkte fra pannen.

Tilbehør / Ris


Sum Oppskrifter 118 funnet


Alfredos risotto

Ananasris

Appelsinris

Arabisk ris

Bakt ris fra Alicante

Bananer på risseng

Basmatiris med nøtter

Couscous

Dampkokt ris

Egg og ris med rekesaus

Egg på risseng

Enkel risotto

Epleris

Fennikel i ris

Fisk i risrand

Fiskerisotto fra Portugal

Frityrstekte risboller

Frityrstekte riskaker

Grønn ris

Grønnsakspaella

Hummer på risseng

Indisk risrett med reker

Indisk tomatris

Iransk pilaff med lam

Italiensk rissalat

Kalvemedaljonger på ris

Kalveragu i risrand

Karriegg med ris

Karriris med mandler

Kheer

Kitchiri

Kjøttboller med karriris

Kokosris

Kokt ris med tyttebær og fløte

Krydret risrett à la Hong Kong

Krydret risrett med sjøkreps

Kylling-risotto

Lever-risotto

Louisiana ris

Løk og ris

Løskokt ris

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter

Meksikansk ris

Minnesota-ris

Nasi goreng

Oksefilet med ris

Orientalsk ris

Paella

Paella Alicante

Paella Valenciana

Paprikaschnitzel med ris

Pilaff

Pilaff med kyllinglever

Pilaff med reker

Pilaffris

Ridende engler

Ris i grønnsaker

Ris med and og pølse

Ris med bønner

Ris med friske krydderurter

Ris med fylde

Ris med grønne erter

Ris med linser og løk

Ris med mango

Ris med reker og skinke

Ris med sopp

Ris og bønner

Ris og erter med pølser

Ris pilaff

Ris- og tunfisksalat

Risengrynspannekaker

Risfylte paprikafrukter

Risgryte med bacon

Risnudelruller med kylling

Risotto

Risotto alla Milanese

Risotto i kål

Risotto med fisk og reker

Risotto med grønne erter

Risotto med kjøttdeig

Risotto med pølse

Risotto med skalldyr

Risotto med sopp

Risotto med vri

Rispanne med reker

Rispanne med strimlet egg

Rispilaff med lammelever

Rispudding

Risrand med reker og sopp

Risrett a la Bastian Dahl

Rissalat fra India

Rissalat fra Sevilla

Rissalat med mais og erter

Rissalat med paprika

Rissalat med sorte oliven

Rizogalo

Rød ris

Røkt koljerisotto

Safran- og kardemommeris

Safranris

Sitronris

Sitronris med fisk

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Skalldyrrisotto

Spansk risotto

Stekt ris

Stekt ris med egg

Stekt ris med laks

Stekt ris spesial

Stekt Thai-ris med kylling

Store kjøttboller på ris

Sushiris

Svart ris

Tomatris og bønner

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Vegetarrisotto

Villris-risotto

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen