• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ris med and og pølse

Tilbehør / Ris

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 and, 2 ½ kg, med vingetuppene, føttene og overflødig fett fjernet
salt
nymalt pepper
1 sitron, delt i to
250 g chourico
450 g langkornet, hvit ris
2 ss olivenolje
250 g løk, hakket
1 stor gulrot, skrelt og revet
150 g presunto eller prosciutto, i 3 millimeter tykke skiver, grovhakket
1 ¼ dl kyllingkraft, eller etter behov
2 ss revet sitronskall
2-3 ss usaltet smør, smeltet
4 ss bladpersille, hakket
appelsinskiver

Bruksanvisning

Sett stekeovnen på 230 C.

Prikk anden over det hele med gaffel, slik at fettet kan renne ut. Dryss salt og pepper på og gni den inni og utenpå med de halve sitronene. Legg fuglen på rist med brystet opp, og stek den i ca 1 time, til den er mør. Ta den ut av ovnen og la den bli kald. Ta kjøttet fra beina, kast skinnet og riv kjøttet i passende munnfuller eller skjær det i terninger. Sett til side.

Hvis du bruker fersk chourico, prikker du pølsen med gaffel på flere steder, legger den i en ildfast form og steker den i ovn i ca 15 minutter, til den er gjennomstekt. Ta pølsene ut av ovnen og legg den på en skjærefjel. Ta vare på litt av kraften som har dryppet ut. La pølsen bli kald og skjær den så i 2,5 cm tykke biter. Sett til side. Skru ned ovnen til 180 C.

Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i risen og kok den i ca 10 minutter, til den så vidt er mør. La den renne av, skyll den under kaldt vann, la den renne av igjen. Sett til side.

Varm olivenoljen og kraften som du har tatt vare på i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk og gulrot og la det surre i ca 10 minutter, til løken er myk. Ha i skinke, pølse, ris, kraft og sitronskall og la det surre videre i 5-8 minutter, til noe av væsken har fordampet. Legg risblandingen over i en ildfast form. Legg andekjøttet på toppen og drypp smeltet smør over.

Stek retten i ovnen i 15-20 minutter, til den er meget varm. Ta formen ut og ha på salt og pepper. Dryss persille over og pynt med appelsinskiver. Server med en gang.

Tilbehør / Ris


Sum Oppskrifter 118 funnet


Alfredos risotto

Ananasris

Appelsinris

Arabisk ris

Bakt ris fra Alicante

Bananer på risseng

Basmatiris med nøtter

Couscous

Dampkokt ris

Egg og ris med rekesaus

Egg på risseng

Enkel risotto

Epleris

Fennikel i ris

Fisk i risrand

Fiskerisotto fra Portugal

Frityrstekte risboller

Frityrstekte riskaker

Grønn ris

Grønnsakspaella

Hummer på risseng

Indisk risrett med reker

Indisk tomatris

Iransk pilaff med lam

Italiensk rissalat

Kalvemedaljonger på ris

Kalveragu i risrand

Karriegg med ris

Karriris med mandler

Kheer

Kitchiri

Kjøttboller med karriris

Kokosris

Kokt ris med tyttebær og fløte

Krydret risrett à la Hong Kong

Krydret risrett med sjøkreps

Kylling-risotto

Lever-risotto

Louisiana ris

Løk og ris

Løskokt ris

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter

Meksikansk ris

Minnesota-ris

Nasi goreng

Oksefilet med ris

Orientalsk ris

Paella

Paella Alicante

Paella Valenciana

Paprikaschnitzel med ris

Pilaff

Pilaff med kyllinglever

Pilaff med reker

Pilaffris

Ridende engler

Ris i grønnsaker

Ris med and og pølse

Ris med bønner

Ris med friske krydderurter

Ris med fylde

Ris med grønne erter

Ris med linser og løk

Ris med mango

Ris med reker og skinke

Ris med sopp

Ris og bønner

Ris og erter med pølser

Ris pilaff

Ris- og tunfisksalat

Risengrynspannekaker

Risfylte paprikafrukter

Risgryte med bacon

Risnudelruller med kylling

Risotto

Risotto alla Milanese

Risotto i kål

Risotto med fisk og reker

Risotto med grønne erter

Risotto med kjøttdeig

Risotto med pølse

Risotto med skalldyr

Risotto med sopp

Risotto med vri

Rispanne med reker

Rispanne med strimlet egg

Rispilaff med lammelever

Rispudding

Risrand med reker og sopp

Risrett a la Bastian Dahl

Rissalat fra India

Rissalat fra Sevilla

Rissalat med mais og erter

Rissalat med paprika

Rissalat med sorte oliven

Rizogalo

Rød ris

Røkt koljerisotto

Safran- og kardemommeris

Safranris

Sitronris

Sitronris med fisk

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Skalldyrrisotto

Spansk risotto

Stekt ris

Stekt ris med egg

Stekt ris med laks

Stekt ris spesial

Stekt Thai-ris med kylling

Store kjøttboller på ris

Sushiris

Svart ris

Tomatris og bønner

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Vegetarrisotto

Villris-risotto

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen