• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Svart ris

Tilbehør / Ris

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g akkar
500 g blåskjell, godt skrubbet og uten skjegg
1 ¼ dl vann
3 dl olivenolje
2 løk, hakket
2 grønne paprikaer, uten frø, finhakket
4 hvitløkfedd, finhakket
200 g tomat uten skinn og frø, hakket
1 ¼ liter vann eller fiskekraft, eller etter behov
450 g spansk ris
1-2 ss blekksprutblekk
16 scampi
salt
nymalt pepper

Bruksanvisning

Rens akkaren: Trekk hodet og innmaten løs fra kroppen. Kast innmaten, men ta vare på blekkposen. Skjær tentaklene løs fra hodet og press ut det lille, harde nebbet fra munnen ved foten av tentaklene. Trekk ut og kast den gjennomsiktige bruskbiten fra kroppen. Skyll kroppen og gni av det prikkete fiolette skinnet som dekker den, deretter skyller du tentaklene. La dem være hele. Skjær kroppen i 12 millimeter brede ringer. Sett til side.

Legg blåskjellene i en dyp stekepanne. Kast skjell som ikke lukker seg når du kakker dem lett i kjøkkenbenken. Hell på vann, legg på lokk og sett pannen på sterk varme. Kok i ca 5 minutter, til skjellene åpner seg, og skak på pannen av og til under kokingen. Ta av lokket, ta blåskjellene opp med hullsleiv og legg dem i en bolle. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Hell kokevæsken gjennom en sil foret med gas og ned i bollen med skjellene. Sett til side.

Varm halvparten av olivenoljen i en paellapanne eller annen stor, dyp stekepanne på middels varme. Ha i løk, paprika og hvitløk og stek i ca 10 minutter, til alt er mykt. Ha i tomatene og stek i noen minutter, til saften kommer ut. Hell på ca 2 ½ dl av vannet eller fiskekraften, og la det småkoke i 20 minutter, slik at smakene blander seg. Ha i ris, resten av vannet eller kraften, eller så mye som må til for å dekke, og 1 ss blekk. La det småkoke på middels varme i ca 10 minutter, til risen har absorbert omtrent halvparten av væsken.

Mens risen koker, varmer du resten av olivenoljen i en stekepanne på sterk varme. Ha i scampi og stek i 2-3 minutter, til de blir rosa og begynner å krølle seg. Ta pannen av varmen. Når risen er ferdig, krydrer du med salt og pepper. Hareker, kokte blåskjell og blåskjellkraften, og akkar opp i risen. Hvis risen ikke er så mørk som du vil ha den, har du i 1 ss blekk til. Skru ned til svak varme og la det småkoke 10-15 minutter lenger, til risen er ferdig og smakene har blandet seg.

Legg retten på et varmt fat og server med en gang.

Tilbehør / Ris


Sum Oppskrifter 118 funnet


Alfredos risotto

Ananasris

Appelsinris

Arabisk ris

Bakt ris fra Alicante

Bananer på risseng

Basmatiris med nøtter

Couscous

Dampkokt ris

Egg og ris med rekesaus

Egg på risseng

Enkel risotto

Epleris

Fennikel i ris

Fisk i risrand

Fiskerisotto fra Portugal

Frityrstekte risboller

Frityrstekte riskaker

Grønn ris

Grønnsakspaella

Hummer på risseng

Indisk risrett med reker

Indisk tomatris

Iransk pilaff med lam

Italiensk rissalat

Kalvemedaljonger på ris

Kalveragu i risrand

Karriegg med ris

Karriris med mandler

Kheer

Kitchiri

Kjøttboller med karriris

Kokosris

Kokt ris med tyttebær og fløte

Krydret risrett à la Hong Kong

Krydret risrett med sjøkreps

Kylling-risotto

Lever-risotto

Louisiana ris

Løk og ris

Løskokt ris

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter

Meksikansk ris

Minnesota-ris

Nasi goreng

Oksefilet med ris

Orientalsk ris

Paella

Paella Alicante

Paella Valenciana

Paprikaschnitzel med ris

Pilaff

Pilaff med kyllinglever

Pilaff med reker

Pilaffris

Ridende engler

Ris i grønnsaker

Ris med and og pølse

Ris med bønner

Ris med friske krydderurter

Ris med fylde

Ris med grønne erter

Ris med linser og løk

Ris med mango

Ris med reker og skinke

Ris med sopp

Ris og bønner

Ris og erter med pølser

Ris pilaff

Ris- og tunfisksalat

Risengrynspannekaker

Risfylte paprikafrukter

Risgryte med bacon

Risnudelruller med kylling

Risotto

Risotto alla Milanese

Risotto i kål

Risotto med fisk og reker

Risotto med grønne erter

Risotto med kjøttdeig

Risotto med pølse

Risotto med skalldyr

Risotto med sopp

Risotto med vri

Rispanne med reker

Rispanne med strimlet egg

Rispilaff med lammelever

Rispudding

Risrand med reker og sopp

Risrett a la Bastian Dahl

Rissalat fra India

Rissalat fra Sevilla

Rissalat med mais og erter

Rissalat med paprika

Rissalat med sorte oliven

Rizogalo

Rød ris

Røkt koljerisotto

Safran- og kardemommeris

Safranris

Sitronris

Sitronris med fisk

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Skalldyrrisotto

Spansk risotto

Stekt ris

Stekt ris med egg

Stekt ris med laks

Stekt ris spesial

Stekt Thai-ris med kylling

Store kjøttboller på ris

Sushiris

Svart ris

Tomatris og bønner

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Vegetarrisotto

Villris-risotto

Yangzhou ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen