• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Den store jordbærkaken

Dessert og Kake / Kake

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 bløtkakebunner
4 plater gelatin
3 egg
3/4 dl sukker
saft av 1 sitron
1/2 dl jordbærsaft
1 1/2 dl kremfløte
150 g marsipanmasse
200 g melis
rød og grønn konditorfarge
aprikossyltetøy
melis
rød pyntegelé
mimosasukkerkuler

Bruksanvisning

Legg gelatinen i kaldt vann.

Dypp eggene såvidt i kokende vann slik at eventuelle bakterier fra skallet blir borte. Knekk eggene.

Pisk 3 eggeplommer godt med sukkeret. Del eggedosisen i 2 porsjoner.

Pisk eggehvitene og fløten stiv.

Smelt to plaater gelatin over vannbad. (Ha dem i en skål og sett den i en kjele med kokende vann.) Rør inn sitronsaften. Rør blandingen inn i den ene porsjonen med eggedosis.

Smelt de to siste platene gelatin og rør dem inn i jordbærsaften med den andre porsjonen eggedosis.

Bland halvparten av de stivpiskede eggehvitene og halvparten av kremen inn i sitron-eggeblandingen.

Bland den andre halvparten av de stivpiskede eggehvitene og kremen inn i jordbær-eggemassen.

Legg bløtkakebunnene på hverandre med jordbær- og sitroneggekrem i annethvert lag. Sett kaken kaldt til fyllet er stivnet.

Skjær kaken med en skarp kniv så den får en jordbærform. Du kan eventuelt tegne jordbærformen på et papir og klippe den ut, slik at du kan skjære etter papiret.

Marsipanpynt:

Elt 150 g marsipanmasse med 150 g melis.

Legg til side litt marsipanmasse som skal brukes til de grønne jordbærbladene.

Elt rød konditorfarge inn i det store marsipanstykket. Tilsett mer melis om nødvendig. Elt grønn konditorfarge inn i det lille marsipanstykket.

Elt den røde marsipanen ut til en pølse som kan nå rundt kaken. Legg pølsen mellom to stykker bakepapir og kjevle den ut til et flatt stykke som er høyere enn kaken.

Smør kanten av kaken med aprikossyltetøy.

Ta vekk det øverste bakepapiret og skjær det til så det er 1 cm høyere enn kaken. La stykket være litt lenger enn nødvendig.

Fest marsipanen ved å trykke den lett fast rundt hele kaken. Bruk et pappstykke til å trykke marsipanen fast med. Slik blir marsipankanten samtidig glatt.

Pynt:

Rør vann og melis sammen til en tykk glasur.

Ha et lag glasur på kaken og bre den forsiktig helt ut til marsipankanten. La glasurkanten stivne.

Rør sammen pyntegeleen og la den avkjøles så mye som mulig. (Den må ikke begynne å stivne.) Hell gelé på kaken så den dekkes helt. La geleen stivne.

Kjevle ut den grønne marsipanen og form noen "jordbærblader".

Pynt kaken med grønne blader og gule mimosasukkerkuler umiddelbart før den skal serveres.

(Mimosasukkerkulene kan smelte i geleen etter en stund.)

Dessert og Kake / Kake


Sum Oppskrifter 362 funnet


Adventsterte

Ambrosiakake

Amerikansk eplekake

Amerikansk oste- og nøttekake

Amerikansk ostekake

Amerikanske sjokoladechips

Amtmandinnens lagkake

Anananaskake

Apfelstrudel

Appelsin/sjokoladekake

Appelsinkake

Appelsinkake fra Portugal

Aprikos- og mandelkake

Aprikoskake

Aprikoskaker med sjokoladeglasur

Aprikosterte

Asbjørgs bløtkake

Athensk valnøttkake

Baked Alaska

Baklavas

Banankake

Banankake fra New Zealand

Banankake fra Tanzania

Bananmuffins

Bananterte

Barnas sjokoladekake

Beates sjokoladekake

Bestemors sjokoladekake

Blåbærkake

Blåbærkake fra Suolovuobme

Blåbærterte

Bløtkake med banan og aprikos

Bløtkake med tyttebær

Boerkaker

Boston druekake

Bringebærkake

Bringebærterte

Brostein kake

Brownie med rips

Brownie med rips

Brownies

Brownies med kryddersmak

Brune pinner

Bryllupskake

Budapestkake

Bursdagskake

Californisk svisketerte

Cappuccinokake

Capri sjokoladekake

Charlotte russe

Cheese Cake

Cocktailterte

Daddelkake

Daimkake

Dekorbunn

Delfiakake

Den store jordbærkaken

Dessertkake fra Hawaii

Dessertkake med epler

Dessertkake med nøtter og banan

Djevelens sjokoladekake

Dronningens kake

Dåpskake

Eckernførdekaker

Eksotisk ostekake

Engelsk fruktkake

Engelske ostekaker

Engelske pepperkaker

Englekake

Enkel marsipankake

Epledrøm

Eplekake

Eplekake med cottage cheese

Eplekake med mandelgitter

Eplekake med rømme

Eplekake med vaniljekrem

Eplemuffins

Eplestang

Epleterte

Festfine muffins

Festkake med bær og nøttebunn

Festkake med frukt og marsipan

Festkake med sjokoladekrem

Finnmarksviddas sjokoladekake

Finnøykake

Fløtekarameller med mandler

Fløtekarameller med sjokolade

Fløtestrull

Formkake med aprikoser

Fransk druekake

Fransk eplekake

Fransk epleterte

Fransk mokkakake

Fransk pærekake

Fransk terte

Fredagskake

Fromasj- og yoghurt kake

Fromasj-terte med druer

Fromasjkake

Fruktformkake

Fruktkake

Fruktkake med marsipanlokk

Fruktrulade

Fruktterte

Fylt randkake

Fylte kaker

Fylte sandkaker

Fyrstekake

Gammeldags julekake

Gammeldags kanelkake

Gammeldags ostekake

Gelékake

Genovakake

Glasert eplekake med krydder

Glasert ingefærkake

Glasert tyttebærkake

Greske julekaker

Greske nøttekaker

Gulrotkake

Gyllen ostekake

Gylne brostener

Gylne pikekyss

Havremakroner

Himmelsk kake med pekannøtter

Hjertekake

Hjerteknuseren

Hjertelig til stede

Holbergkake

Honningkake

Honningkaker med nøtter

Hverdags-sukkerbrød

Hvetekake med epler

Hvetekake med provancekrydder

Hvit dame

Hvite pepperkaker

Høstkake

Høy gelékake

Iskake

Italiensk dessertkake

Jordbær- osteterte

Jordbærkake

Jordbærkake fra Valldal

Jordbærmoussekake

Jordbærrullekake

Jordbærterte

Jubileumskake

Juledrømmer

Julekake

Julekaker med fruktmos

Jødekaker

Jødisk fruktkake

Kaffekake Mississippi

Kake med eplefyll

Kake med sjokoladekrem

Kanadisk eple-nøttekake

Kanelkake

Kanelsnurrer

Karamellkake

Kirsebærkake fra Schwarzwald

Kirsebærkaker

Kivikskake

Kneppkaker

Kokoskaker

Kokosmuffins med sjokolade

Konfektkake

Konfektkake med valnøtter og kaffe

Konfektruter

Konfirmasjonskake

Kong Haakons Hankøkake

Kransekake

Krokankake

Krumkaker

Krydderkake uten egg

Kryddermuffins

Krydret honninghjerte

Kugelhupf

Kulich

Kvikklunsjkake

Kvæfjordkake

Lagkake

Lagkake med kokosfett

Leivekake

Leksandkake

Lette tebrød

Lettvint sjokoladekake

Lys sjokoladekake

Madeleinekaker

Mandarinkrans

Mandel- og sjokoladekaker

Mandel- sjokoladerand

Mandelbunn med bærkrem

Mandelbunn med sjokolademousse

Mandelbunner

Mandelbunner, tynne

Mandelflarn med sjokolade og krem

Mandelkake

Mandelkake med epler

Mandelsukkerbrød

Mandelterte

Marengskake

Marengskake med sitronkrem

Marmorkake

Marsipanbløtkake

Marsipankake med bær

Marvposteier

Midtsommerkake

Mirabelle-kake

Mississippi Mud Cake

Mokkakake

Mokkasnurrer fra Wien

Mokkatrøffel

Mor Monsen

Mors fruktkake

Mozartkake

Multekake

Myk krydderkake

Mørdeigkaker

Nansenkake

Napoleonskaker

Nynæskaker

Nøttebunn

Nøttebunner, tynne

Nøttekake

Ostekake

Ostekake fra New York

Ostekake med honning

Ostekake med svisker

Paradiskaker

Pavlovakake

Peanøttkake

Pepperkaker

Pikekyss

Pinsebløtkake

Plommekake

Poteteskake

Pultostkake

Påskekake

Påskekaker

Påsketerte

Pæreterte

Rabarbrakake

Rabarbrakake i langpanne

Rabarbraterte

Rask ostekake

Rik fruktkake

Ripskake

Riskake med nøtter og rosiner

Romersk ostekake

Romkake

Romkake fra Jamaica

Romkaker

Rosinkaker

Rosinmuffins

Rullekake med banan

Rullekake med syltetøy

Russisk eplekake

Råtten honningkake

Rødvinskake

Røklaksterte

Sacherbunn

Sachertorte

Safrankake

Sandkaker

Sandkaker

Sans Rival

Savarin kake

Savarin med frukt

Schokoladentorte

Schwarzwald kake

Schwarzwaldtorte

Serinakaker

Sigøynerarmer

Sirupskake

Sitronkake

Sitronkake med marsipan

Sitronterte

Sitruskake med valmuefrø

Sitrusmarengskake

Sjokohonningkake

Sjokolade- og appelsinkake

Sjokolade- og nøttekake

Sjokolade- og vaniljepletter

Sjokolade-swissroll

Sjokoladebrød med kaffesaus

Sjokoladebunn uten mel

Sjokoladefudge

Sjokoladekake

Sjokoladekake fra Wien

Sjokoladekake med is

Sjokoladekake med mandler

Sjokoladekake med mokkafromasj

Sjokoladekake med plommer

Sjokoladekake med pærer

Sjokoladekake med valnøtter

Sjokoladekake St. Emilion

Sjokoladekake til fest

Sjokoladekremkake

Sjokolademoussekake

Sjokolademuffins

Sjokoladepai fra Mississippi

Sjokoladerull med krem

Sjokoladestjerne

Sjokoladesufflé

Skotsk fruktkake med whisky

Skuffekake

Skårne pepperkaker

Små sjokoladekaker

Små sjokoladekaker fra New Zealand

Småkaker med nøtter og sjokolade

Smålandsk ostekake

Smørkremkake

Solbærkake

Solbærterte

Solskinnskaker

Sommerkake

Spansk appelsin- og mandelkake

Spiralkake

Sprø kakevafler

Stabekks ostekake

Stiftgårdskake

Sukkerbrød

Suksessterte

Svartkake

Sveitsisk ostekake

Sveitsisk sjokoladekake

Svensk eplekake

Svensk kake

Svensk sjokoladekake

Svenske hullkaker

Syltetøykaker

Sølvkake

Søsterkake

Tarte Tatin

Tekake

Tertebunn

Tia Maria-kake

Tigerkake

Tiramisu

Toscakake

Tropisk aroma

Trøffelkake

Trøndersk tekake

Tyrkisk strudel

Tysk mandelkake

Tyske pepperkaker

Tyttebærkake

Valnøtt- og sjokoladekake

Valnøttkake

Vaniljebløtkake

Vannbakkels

Vannbakkels med sjokoladeglasur

Verdens beste

Vårkake

Vørterkake med honning

Vørterkake med øl

Waleskringle

Walisiske kaker

Whiskykake

Wigs

Zuleikakake

Østerrisk Eplekake

Østerrisk formkake

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen