Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g valnøtter
150 g sukker
5 egg, skill plomme og hvite
4 ss brødrasp
1 ss kakaopulver
1 ss frysetørret kaffe eller kaffepulver
2 ss rom eller sitronsaft
6 ss ripsgelé
hakkede valnøtter til pynt
Glasur:
225 g kokesjokolade
7 1/2 dl kremfløte
Start med glasuren: Brekk sjokolade i biter i en bolle, hell over fløten og sett bollen over vannbad. Rør forsiktig til sjokoladen er smeltet. Avkjøl og sett den i kjøleskap til blandingen er stivnet.
Sett ovnen på 180 C og dekk en rund kakeform med diameter 23 cm med bakepapir. Ha nøtter og 3 ss sukker i kjøkkenmaskinen og kjør til nøttene er finhakket. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis, skjær inn valnøttene og bland i brødrasp, kakao, kaffe, rom eller sitronsaft.
Pisk eggehvitene stive i en annen bolle. Skjær inn valnøttblandingen og hell røren i formen. Stek i 45 minutter til overflaten er fast. La kaken stå i 5 minutter og legg den så på rist.
Del kaken i to når den er blitt kald. Pisk sjokoladeglasuren med en mikser til den er blitt myk, men ikke kornete. Smelt geleen i smørsmelter og pensle den ene kakedelen med den. Ha på litt av glasuren og legg på den andre delen. Pensle kaken med resten av geleen og dekk topp og sider med resten av glasuren. Legg hakkede valnøtter langs kanten.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake