Flere resulteter finnes under oppskriften
1 egg
125 g sukker
200 g smør eller margarin
300 g hvetemel
1/2 ts hornsalt
Pynt:
1 eggehvite
25 g hakkede mandler
25 g perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og hornsalt. Kna det inn i deigen vekselvis med smør. Elt deigen godt og sett den noen timer i kjøleskapet.
Så skal deigen kjevles ut så tynt du får til. Stikk ut små, runde kaker med et glass. Legg dem på smurte bakeplater og pensle kakene med eggehvite. Dryss på mandler og perlesukker. Stek kakene gyllenbrune i 190 C, midt i varmen.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake