Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
125 g sukker
180 g smør eller margarin
1 eggeplomme
Glasur:
250 g melis
2 eggehviter
Pynt:
hakkede mandler
Sikt sammen mel og bakepulver. Tilsett sukker og smuldre smøret inn i deigen. Bind deigen godt sammen med eggeplommen og laa den få hvile i kjøleskapet en god stund.
Deigen kjevles ut til ca 3 mm tykkelse. Skjær ut snipper med en god bakkelssore. Smør kakene med glasur og dryss over litt mandler. Sett kakene på smurte eller papirkledde bakeplater.
Stek kakene ved 190 C i ca 10 minutter i midterste rille. Da skal de være gylne og glasuren glatt og litt hevet.
Aprikoskaker med sjokoladeglasur
Dessertkake med nøtter og banan
Festkake med frukt og marsipan
Konfektkake med valnøtter og kaffe
Mandelbunn med sjokolademousse
Mandelflarn med sjokolade og krem
Sjokoladekake med mokkafromasj
Små sjokoladekaker fra New Zealand
Småkaker med nøtter og sjokolade
Spansk appelsin- og mandelkake