Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg blåskjell
1 ss hakket persille
1 ss finhakket løk
100 g gulrot i strimler
100 g purre i tynne skiver
2 ss smør
1 dl hvitvin
600 g skinn- og benfri torskefilet
2 dl fløte
1/2 ss maisenna
salt
pepper
100 g rensede reker
Skrubb blåskjellene godt. Smelt smør i en kjele, og fres persille, løk, gulrot og purre. Legg i blåskjellene og slå over hvitvin.
Skjær torskefiletene i stykker, og legg disse oppå skjellene. Disse vil slik fungere som en rist for damping. Strø over litt salt og pepper. Legg på lokk og damp til skjellene er åpne og torsken er ferdig. Ta torsk og skjell forsiktig ut av kjelen. Hold fisken varm og rens halvparten av skjellene.
Rør maisenna ut i fløte, og hell dette i kjelen med kraft og grønnsaker.
Gi et oppkok, og smak til sausen med salt og pepper.
Ha i reker og den rensede skjellmaten.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt