• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Nyttårstorsk

Fisk / Torsk

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 pk filodeig ildfaste små skåler, evt kuler av alu. Folie bakepapir 2,5 kg hel torsk uten hode eller 1 ½ kg torskefilet 10 gulrøtter 2 purrer sitronsaft 500 g kinareker, tint/kokt 1 bunt gressløk eller 1 bunt vårløk salt pepper, pepperkorn SITRONSAUS: 70 g smør eller margarin 5 ss hvetemel 10 dl lys kraft (grønnsakbuljong) 2 ½ dl fløte 5 ss sitronsaft 5 eggeplommer salt hvit pepper 60 g smør eller margarin extra

Bruksanvisning

Sett ovnen på 200 C. Pakk bakepapir rundt skålene. Pakk ut filodeigen og hold den tildekket med et fuktig klede. Skjær deigen i firkanter på ca 15 x 15 cm. Skjær gjennom lagene. Legg tre stykker filodeig forskjøvet på hver skål, som er satt med bunnen opp, og innpakket i bakepapir. Sett skålene i ovnen. Stek filokurvene gylne i 3-4 minutter. Legg torsken i en gryte. Hell i kaldt vann til fisken er dekket. Tilsett salt og pepperkorn. Kok vannet langsomt opp. Skum godt, senk varmen, legg lokk på gryten og la torsken trekke i ca 12 minutter. Ta opp fisken og legg den på et varmt fat. Rens og vask purrene og skrell gulrøttene. Skjær dem i tynne skiver på skrå. Kok dem i 2-4 minutter i lettsaltet vann. De skal fortsatt være sprø. La dem renne av og drypp med sitronsaft. Smelt smør og rør i melet til sausen til det samler seg. Spe med kraften. Tilsett fløten og rør mens sausen koker opp. Trekk den av varmen. Legg eggene i kokende vann i 5 sekunder så eventuelle bakterier fra skallenes overflate forsvinner. Skill eggene og bruk bare plommene. Rør eggeplommene inn i sausen, én om gangen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fordel fisken i filokurvene. Pynt med strimler av gressløk eller vårløk. Anrett de fylte filokurvene på tallerkener på blomster av kokte skiver av gulrøtter og purre(i vifteform). Pisk små klumper av resten av smøret i sitronsausen. Hell sausen rundt filokurvene. Pynt med kinareker, eller vanlige store reker. Server med varme potetkroketter (se egen oppskrift).

Fisk / Torsk


Sum Oppskrifter 153 funnet


Anisstekt torsk med pytt i panne

Avkokt torsk

Bakt torsk

Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus

Boknafisk

Brandade de Morue

Brasert torskefilet med sjampinjong

Brun torskesuppe

Ceviche

Dampet torskefilet med reker og blåskjell

Eksotisk torsk

Fersk torsk med lever

Fiskefarse av torsk

Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones

Fiskegryte fra Koster

Fiskekroketter

Fiskemousse

Fiskepudding med reker

Fiskerett fra Bombay

Five-Spice torsk

Florentinertorsk

Foliekokt torsk

Fransk torskerett

Friterte torsketunger

Frityrkokt torskefilet med safranris

Gratinert fiskeanretninger

Grillet torsk i pita

Grillet torsk med anis og yoghurt

Grillstekt torsk med rekesaus

Hvitløkfisk fra Provence

Italiensk torskeragu

Italiensk torskerett

Kaviar av torskerogn

Kokt juletorsk

Kokt lever

Kokt rogn

Kokt skrei

Kokt torsk, lever og rogn

Kokt torskehode

Kokt torskerogn

Kokte torsketunger

Krydret torsk

Krydret torskegryte

Lasagne med torsk

Limemarinert torsk

Marinert torsk

Mesterkokkens torsk

Nyttårstorsk

Omelett med torskerogn

Orientalsk torskerett

Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør

Ovnsbakt torsk

Ovnsbakt torsk à la Spetses

Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges

Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk

Ovnsfisk med rømme

Ovnsstekt torsk med smakelig pynt

Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp

Ovnsstekt torskefilet

Panert torskerogn

Paprikatorsk

Persetorsk

Prinsefisk

Provencalsk torsk

Pyntet torskesufflé

Ristede torskeskiver

Rogn med kaviarsmak

Rognkaker

Rød torskegryte

Røkerumpe

Røkt torsk

Salat med torskerogn

Saltbakt torsk med basilikumsaus

Salte torskeboller med hvitløkmajones

Saltfiskball

Sitrongravet torsk på polynesisk vis

Skinnstekt torsk

Skrei a la Marseillaisse

Skrei provencal

Skrei på belgisk

Skrei på fransk

Skreimølje

Spansk torsk

Spansk torskerett

Sprøstekt skrei med timiansaus

Sprøstekt torsk med rødvinssaus

Sprøstekt torskehode i rømmesaus

Steketorsk med bacon og eplesaus

Stekt torsk

Stekt torsk med fem krydder

Stekt torsk med hvitløk og potetpuré

Stekt torsk med ingefærsjy

Stekt torsk med koriander og risotto

Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding

Stekt torsk med tomatsaus

Stekte torsketunger

Suppe på torsketunger og byggryn

Sydfransk torsk

Tandooristekt torsk

Thailandske fiskeburgere

Tomat-torsk med båndspaghetti

Torsk i folie

Torsk i form med asparges

Torsk i karri

Torsk i serveringskar

Torsk i sitron-urtesaus

Torsk i sopp- og skalldyrsaus

Torsk i tomatris

Torsk i tomatsaus

Torsk med ansjos

Torsk med appelsinsaus

Torsk med eggesaus

Torsk med kapers

Torsk med nudler

Torsk med persilledekke

Torsk med purre

Torsk med purre og løk

Torsk med sennep- og osteskorpe

Torsk med sennepsaus

Torsk med sitron- og persillesjy

Torsk med sopp og bambusskudd

Torsk med sprøtt sennepslokk

Torsk og bønner

Torsk på druen

Torsk stekt i hvitløk

Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus

Torskeboller med hvitløksmajones

Torskecurry med kokosnøttmelk

Torskefilet med brune bønner

Torskefilèt med eggesmør

Torskefilet med grønnsaker

Torskefileter eller -skiver stekt i panne

Torskefileter med ansjos og kryddergrønt

Torskegryte med tomater

Torskekabaret

Torskelever

Torskemølje

Torskepakke på grill

Torskerogn i form

Torskerogn stekt i panne

Torskerognkaker

Torskerognkaviar

Torskesalat i grønn saus

Torskeskiver med kardemomme

Torskeskiver pyntet til trengsel

Torskestuing

Torskesufflé

Torsketortilla

Torsketunger i saus

Urtebakt torsk

Urtebakt torskerygg

Vinmarinert torskefilet

Walisisk torsk

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen